Hugg av händerna på en mamma…

Hugg av händerna på en mamma så kan hon inte ta hand om sin familj, jobba eller försvara sig!!!!!

RUBRIKEN/ANNONSEN PÅ ANDRA SIDAN I VK på morgonen berör. Berör enda in i själen och jag sätter frukostfilet i halsen. Får en otäck känsla i kroppen och har svårt att svälja. Det är svårt att inte fortsätta läsa om lektionen i modern krigsföring av Röda Korset.

Våldtäkt, tortyr och stympning och eventuellt döden som följd. I krig är en av de vanligaste formerna av våld mot kvinnor i krig; sexuellt våld. Att skrämma är att skapa skräck, blotta tanken på att dessa handlingar förekommer skapar rädsla. Att utsätta mammorna för detta så drabbas hela familjer, hela samhällen.

Jag skiter väl i vilka lag som vunnit mot andra, vilka kommuner som har en utmärkt flyktingmottagning, att unga börjar röka i större utsträckning och vad som sänds på bio och TV.

Jag sitter här med en tung svårt maktlös känsla i kroppen. Även om jag vet att detta föerkommer eftersom jag forskat en hel del hur dessa kvinnor kan överleva och få en rätt drägligt liv efter ett grovt övergrepp. Hur kroppen fungerar i hög stress och press som detta är.
– ’Jag skjuter din syster här och nu – mitt framför dina ögon om du protesterar.’

Mmm…..det känns…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.