Akademiska kvarten & Kebnekaise

Varför är det så infernaliskt svårt för folk att komma i tid.
Jag blev så förvånad igår. Min kollega hade ett möte med en förening inom den offentliga sektorn och jag skulle bara övervaka det hela med ett halvt öga sådär.

Först kom ett gäng i god tid – 10-15 minuter före, sedan trillade det in några på utsatt tid men största delen kom efter utsatt tid vilket gjorde att början blev 15 minuter för sent. Jag är ju rätt luttrad när det gäller sånt här så jag skulle helt enkelt ha startat vid angiven tid och gett alla som är för sena "onda ögat".

Min kollega var dock SMART för att alla skulle få en liten present men den skulle de få i när allt var klart. Då kommer nästa grej – det finns de som måste gå innan allt är klart. Det är bussar, bilar, flyg, sjuktbarn och svärföräldrar som är orsaken. SÅ DE SOM GICK FICK INGEN PRESENT ?.hahahaha?smart drag.

Varför komma överhuvudtaget om man måste gå innan det är SLUT?

Jag har tänkt på detta under åren när man bokar upp möten med folk. Inom industrin så infinner sig alla som är inbjudna och de är i tid. Inom offentliga sektorn är det mer både si och så med det hela. De kommer om de har LUST och släntrar gärna in flera minuter efter utsatt tid.

Tänk om de skulle tänka mer på andras tid och respekt – sällan det sker.

Droskan
Såg att bandet Kebnekaise har återuppstått igen och ska spela på Droskan imorgon. KUL!!!

2 kommentarer

  1. Smulan

    Kanske är det så att en del är där fastän man egentligen inte vill vara där. Kan ju vara arbetsgivaren som ”tycker” att man bör närvara och man gör det då bara för att man blivit s.a.s tilldelad en plats. Tror säkert att man också är intresserad men kanske inte helhjärtat intresserad. Sen finns det dom som väljer gå därför man hade andra förväntningar på mötet än vad det visade sig ge.

    Vad än orsaken är till varför man kommer sent eller avviker innan det är slut har mer med personen själv att göra än med själva mötet och dom som håller det.

    Vet man med sig att man kan komma lite för sent så meddelar man givetvis det. Lika så om man blir tvungen gå tidigare så gör man det klart redan då man kommer eller innan man kommer.

    Nåt annat jag märkt är att man envisas med att ha mobiltelefonerna på under möten och kurser. Är man tvungen ha mobilen på ska man informera mötet om detta.

    Vi vuxna ser oss tydligen vara nåt alldeles extra jämfört med våra barn. Våra barn försöker vi uppfostra till att passa tider och det som gäller både i skola och privatlivet. Men själva bryter vi mot dessa regler lite som det passar oss.

    Hur kommer det sig?
    När blir det okej att börja kliva över regler som gäller vid vissa tillställningar?
    Innebär att bli vuxen att man gör lite som man vill och tycker?
    Varför anser en del vuxna sig vara bättre än våra barn när vi egentligen inte alls är bättre?
    Varför är det okej för vuxna att göra det vi själva försöker lära våra barn att inte göra?

    Intressanta funderingar men allt börjar och slutar med oss själva. Vår egen respekt för andra människor. Att respektera t.ex tider vid möten och annat är att respektera dom som håller mötet och även andra deltagare på mötet.

    En sista fundering:
    Hur ska vi kunna lära våra barn respektera andra när vi själva inte klarar göra det?

  2. Kalle

    Jag håller med dig till 100 % – mer än så, om det hade varit möjligt.

    Jag har hela mitt yrkesverksamma liv uppfattat det som otroligt oförskämt, hänsynslöst och även inkompetent, när personer inte kommit i tid till möten alternativt planerat in tid så dåligt att det lämnat mötet i förtid.

    Fortsätter det så även när jag hamnat på ålderdomshemmet, kommer jag att göra det jag inte tidigare gjort, nämligen högljutt låta de sent kommande få veta vad jag tycker om dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.