Att veta NÄR

Ont I halsen, lätt snorig och allmänt hängig. Livet går vidare, oavsett om man slutar andas eller inte. Och jag vill leva

Ja immunförsvaret har inte vart på topp senaste veckan och varje liten bacill tar tillfället i akt att gräva in sig i mitt mjälla fett och trötta organ. Som ett brev på posten blir man förkyld. Ja om man nu tänker efter så om förkylningsbaciller fungerar som postens brev så försvinner de väldigt lätt på villovägar och man blir rätt sällan sjuk.

Andra eftertanken så stämmer ju detta också – var rätt längesedan jag var sådär småsnorig.

Att veta NÄR det är dags att byta ut vinterjackan mot en tunnare är svårt. Hör en röst i mitt inre att man inte ska ta på för tunna kläder för fort när det är vår. Kyler man ned sig blir man sjuk! Men när vet man att det är OK?

Nu har jag ju insikt i detta om att bli sjuk, att det inte alltid är yttre förutsättningar – i detta fall KYLA som gör oss sjuka. Utan det är när immunförsvaret vacklar och trilskas efter stress, press och sånt.

Jag har i alla fall inte på mig långkalsonger och täckbyxor längre.

Ska hålla föredrag idag så jag laddar med te med honung i, halstabletter och räknar med att imorgon är jag hes. SÅ är det bara.

Hörs folket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>