Katteländen

Kan meddela att helgen har passerat med en massa bra grejer och att jag känner en massa kreativitet idag. Tack alla som kommenterat

Grunker och Mojänger.
Frös näsan av mig, drack upp allt kaffe i hopp om att få värme i kroppen, hoppade runt lite, gick fram och tillbaka och pratade med ALLA människor som man inte träffar varje dag, åt både en korv och världen godaste grilltallrik med karré. Tittade storögt på allt från grunkor, mojänger, bilar, mopeder och ambulansen som fick rycka ut.
Direkt solen kom fram så värmdes min stelnande kropp upp och tankar om att krypa ned i bilens skuff försvann. Trevligt som 17.

Eftersom jag hade problem med att kroppstempen så var vi i valet och kvalet att åka till Skellefteå på cruisingen. Vi beslöt i sista minuten att avstå.

Fotboll & mat
Kvällen fylldes med sånt som man måste göra någongång, tvätt, köpa jord & mat, laga massa lunchmat och frysa in samt att ha full koll på fotbollen. Ja det var väl inte så kul i slutet men men,,,,

Söndagssysslor
Här blev det en brokig skara sysselsättningar som avklarades. Plantera en massa plantor, tvätta all krukor, avlusa körsbärsträdet, rotrycka maskrosor, fogade klinker i källaren, städa inomhus, städa altanen och hann sedan sitta en timme med näsan i solen. På altanen blir det varmt bara solen tittar fram.
Brorsan kom förbi, drack kaffe och berättade hur himla kul det hade varit i Skellefteå, kallt men hur roligt som helst *suck*.

Klippte sedan gräsmattan för att avsluta dagen med att göra leverbiff och fiskbiffar för att åter fylla frysen med mat.

Katteländen
Alltså, hur mycket katter får man ha i ett samhälle? Just nu upplever jag att det finns mängder med katter överallt. Förr när vi hade hund så såg den till att hålla katterna borta. Nu har vi dem ibland sovandes på altanen och av lukten att döma så sover de inte bara.

Varje gång man går ut så sitter det en katt, ibland har vi tre som stryker förbi. I morse när jag var ute och motionerade så såg jag cirka 10 katter på kort tid. De var olika också så man kunde se skillnaden.

Funderar på att skaffa hund igen!!

2 kommentarer

 1. Linda

  Ja inte är det roligt att hela grannskapets katter har hittat ett nytt hem. Vi har samma problem med katter som använder rabatten som kattlåda och även under bron som är mot söderläge….luktar mumma när solen lyser, men det problemmet har vi löst!

  Nu till mina tips för att få bort katterna (förhoppningsvis). Katter gillar inte citrusfrukter, kanske en skål på altanen?
  Jag var till trädgården i Bygdeå och där fanns en blomma som inte luktar så gott men som katter inte gillar, ska plantera i rabatten i förhoppninga att dom ska sluta använda den som toalett.

  Tack för en trevlig blogg!

 2. RS

  .. Katter eller råttor. Men som Linda säger, det finns bra växter som man kan plantera (återkommer med vilka) så att de håller sej borta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>