Diskriminering

Jag har uppmärksammat att man på sista tiden har börjat att använda ordet diskriminering lite väl lättvindigt.

Senast var det någon som hade sökt pengar til sitt arrangemang men inte hade fått dem. Denne person uttalade sig direkt och sa att det var diskriminering!! Många verkar använda detta som en förklaring till en massa olika händelse. I kön in till krogen anser sig folk bli diskriminerade för att de inte har slips på de ställen som kräver kavaj och slips. 17-åringar blir diskriminerade när de inte kommer sig in på 18-års disco. Pensionärer blir diskriminerade när de inte får den vård de behöver
Jodå..disk..ri..min..erad.

När ordet STRESS kom så blev det också ett ord som användes i alla möjliga sammanhang. I skolan sa 7-åriga förstaklassare att de var stressade för de hade hört andra använda det uttrycket.  Det blev ett allämnt uttryck för att man hade/har för mycket att göra omrking sig så man inte har möjlighet att göra det man verkligen vill.

Utmattningsdepression som sjukdomstillståndet heter har en helt annan innebörd än att vara "stressad".

 

Etiketter:

En kommentar

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Kom helt osökt att tänka på en julkalender som gick på tv för några år sedan, fråga mig inte vad den hette, kommer bara ihåg att jag såg första avsnittet där mamman kom springandes och for rätt i väggen, sedan fick man se henne ligga eller stå där med utbränt hår och svart i ansiktet. Det skulle alltså föreställa en utbränd männsika som sprungit i väggen.

    Jennifer hade lite problem med att fatta detta och trodde säkert att det var så man skulle sett ut om det hade hänt en själv, barn tar ju saker ganska bokstavligt.
    Ha en nice fredag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.