Veckan som var 2 – föreläsning

I Handelskammares regi och i projektet ”Förändring på toppen” pratade jag och Tina Thörner.

Vår gemensamma nämnare här är ”BILAR”, våga bryta mönster och ta ett eget ansvar för sitt eget resultat. Hur man går vidare när man kört fast eller fått soppatorskt rent bildligt talat. Vad är ett misslyckande? Hur tar man sig vidare……

 Det är alltid lika roligt när det kommer folk som lyssnar men jag är lite förvånad över att så få människor tycker ämnet är intressant. Jag upplever sedan cirka två år tillbaka att man inte besöker föreläsningar så ofta som förr. Då var man ofta anlitad från norr till söder, ibland flera gånger i månaden men numer verkar man inte ha ork eller INTRESSET att lyssna.
 
Mer förvånad blir jag över uttaladen som;
- Är det bara för kvinnor så kommer inte jag!!?
Är män rädda för oss kvinnor eller…
 
Förkovra sig
Det övergår mitt förstånd med ointresse men vet att mitt sätt att förkovra mig, lyssna på andra och samla massor med kunskap inte är vad andra gör i samma ämne. Många sitter hellre framför TV i sin trygghetszon och suckar över att livet är trist. Men så händer det inte så mycket roliga saker i min kommun i form av det jag tycker är roligt – som föreläsningar och roliga utbildningar.
 
Utbildning för kvinnliga företagare i Robban
Just nu pågår det en utbildningsserie för kvinnliga företagare här men de har förlagt den på tisdagar  hela serien och det är just tisdag och onsdag som jag inte finns på orten. Annars hade jag vart med och man lär sig ALLTID något nytt.
 
Ravelli
I veckan som var när jag var ute på jobb så hade man tagit hit Ravelli men jag hade inte möjlighet att lyssna vilket var enerverande för mig. Men han kommer till Umeå i november såg jag – Tina Thörner kommer också en sväng till innan jul.
 
PÅTAL OM NÅGOT ANNAT
En fråga jag fått är hur det känns att föreläsa med en kvinna som alla vill höra på och som drar mycket publik.
 
VA!!! och jag som var helt övertygade om att man ville höra mig PRATA!!!????
Nej, jag har inga problem med det eftersom jag inte fattat  hur hon kan vara mer intressant än mig!!?? Tanken hade inte ens slagit mig att jag på något sätt att vi inte är jämbördiga som föreläsare.
 
Hepp
Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Ok, och vem var den människan att bedömma vilken som var mer intressant att lyssna på eller inte? Det är väl upp till alla lyssnare att avgöra vem dom tycker ger en mest, eller hur? Sen kan ju alla föreläsare var intressant på sitt sätt. Ha en bra tisdag!

 2. svensson

  Du måste vara bra naiv om du tror att folk vill betala 500kr. för att lyssna på ointessant skryt och skrävel, vakna upp ur drömmarnas värld

 3. Lisbet Olofsson

  Svar till svensson (2009-11-17 17:34)
  Ops, du missade helt klart priset på vår föreläsning.

  Intressant att du säger skryt för det har jag inte ens tänkt på. Men det är rätt vanligt att när man har dålig självkänsla, upplever att andra skryter när de bara berättar hur de slitit och jobbat för att komma dit de är.

  Din känsla utrycker ett missriktat missnöje.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>