BlondinLisbet

Erkänn att denna rubrik fick er att genast hoppa in och läsa vad jag idag har för ämne att fundera kring.

För det första så erkänner jag helt och hållet, uppfläkadande och hudlöst för dig att jag har fördomar som jag ibland inte riktigt vet om. Och när det går upp för mig, när hissen går enda upp så får jag liksom röda fläckar på halsen och känner mig obekväm.

Vart går gränsen mellan att förstå sin taskiga värdering och sedan göra sig lustig på den.  För jag ogillar egentligen allt detta "blondinparodi-nedlåtande" tonläge som har att göra med en värdering. Men jag tycker det är kul med hur man skapat skämt om en hårfärg som alla kan känna igen sig i.

Så tvådelad jag blir, när jag ogillar när skämtet används i nedlåtande ton för att förklara vissa beteenden och att detta negligeras.

I DON`T LIKE THAT

 

HANÄBÄST

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Tyvärr så är det väl så, är det en blondin (oftast en blonderad tjej) som gör något korkat så blir det liksom urtypen av en ”klantskalle”, det hjälps inte. Och när det sker och jag ser en sån sak så kan jag inte låta bli att tänka att där har nog blekmedlet trängt ner för djupt. Men…jag vet ju att samma sak händer även dom mörkaste typerna också, det nog bara som det är. Precis som med norgehistorierna. Det finns dumskallar överallt och dom kommer med alla de olika hårfärger också, thats life! Ha en bra dag!

  2. Lars Valler

    En stående fråga jag fick när jag tillbringade rätt så lång tid i USA var är alla flickor blonda, sen kom deras ansikte att spegla sin besvikelse när man förklarade att den svenska synden kopplat till blondin är lika fel som kopplingen intellegens och hårfärg. Men dock måste jag tillstå att jag inte kan låta bli att ibland skämta om det, ty tex .. vad kallar man en brunett mellan två blondiner ?

    Detta då skämtet kan användas att bryta isen, skapa leenden och igenkännande miner för att sedan övergå i tankar om allvarligare saker som kognitiva fenomen.

    svaret.. smartast!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.