Car-b-q – Skinkröra

SKINKRÖRA - Portioner: 4 st

Ingredienser

300 g rökt skinka

1 finhackad röd paprika

1 scharlottenlök

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk grönsaksfond

3 dl creme fraiche

salt/peppar

Gör så här


Skär och hacka skinka och paprika i små bitar. Finhacka scharlottenlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Fräs på alltihopa så det får fin färg och lök och paprika mjuknar. Rör ner en matsked grönsaksfond och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och låt röran stå på låg värme i cirka 10 minuter, tills den tjocknar något. Servera som pastasås.
FÖRPACKA SE NEDAN

 

***************************

Paketering

Det är viktigt att hitta bra och slitstarkt folie att vira in din mat i. Prova dig fram till bästa resultat. Tänk på att när du gör långkok så måste du stanna och titta till ditt matpaket flera gånger. Det innebär att du måste öppna det flera gånger och försluta det igen.
Ett folie som är lite tjockare är att föredra men de tunnare har visat sig vara lika så slitstarkt i detta sammanhang. Använd dubbla lager foliepapper – om foliet går sönder får man varken matrester på motorn, eller får in olja eller avgaser i maten.
 
Mat som rullpizza, vissa smörgåsar rullar du in i foliet. Mat med många ingredienser är lättast att få varm om man lägger allt i botten på dubbla folier. Sedan viker man in kanterna mot mitten av paketet och viker in flikarna. Tänk på hur du viker och upprepa samma vikning när du öppnar ditt matpaket. Titta ofta till maten så den inte bränner fast.
Ibland får man öppna foliepaketet många gånger och foliet går sönder. Ta med mer folie om det helt går sönder. 
 
OBS! Gör 2 portioner i samma paket eller helst 1 portion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>