Glutenfri Pastadeg

Glutenfri pastadeg

85 g majsmjöl

50 g kikärtsmjöl

15 g bovetemjöl

85 g potatismjöl (eller maizenamjöl, men då blir pastan lite hårdare efter kokning)

1 tsk fiberhusk

1 tsk salt

1 ägg

2 äggulor

2 msk olivolja

4 msk vatten

  • Blanda ihop alla torra ingredienser, det här är viktigt framförallt för att fiberhusken suger upp vätska så otroligt fort och klumpar sig annars
  • Tillsätt ägget och äggulorna, arbeta till en smulig deg antingen i maskin eller för hand. Jag körde degblandare med kakspaden
  • Tillsätt olja och vatten och arbeta samman degen till en boll. Degen kan se smulig ut men om du nyper ihop den med fingrarna så ser du att den går ihop
  • Plasta in degen och låt den vila, minst en timme
  •  Tag 1/3 av degen i taget och kavla ut den tunt med hjälp av majsmjöl
  • Skär bitar lite kors och tvärs, då maltagliati betyder illa skuren
  • Låt gärna pastan torka en aning innan den kokas

Läs mer om glutenfritt inne hos Maria HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.