Utbrändhet

Utbrändhet

ledningsystem för friskvård, hälsozam, sjukskriven

De som har fått diagnosen utbrändhet har mer i regel än undantag, en hel del andra åkommor som värk från rörelseapparaten. Vice versa när det gäller människor med värk så kan man härleda det till bl. a stress. Idag vet man att vissa människor som utsätts för stress kan reagera med t ex smärta, mag- eller hjärt/kärl problem. I Sverige har några fall av plötslig vuxendöd inträffat. I Japan har man även gett det ett namn – karoshi  – man dör på sin post av utmattning.

Något att tänka på
Som sjukskriven kan det vara fler instanser man måste kämpa mot för att få behålla sin värdighet t ex läkare, försäkringsbolag, försäkringskassa, arbetsplats m.fl. Så vid kontakt med en sjukskriven medmänniska – var positiv och vältra inte över problem eller hur lite folk man är och att det här kommer aldrig att gå.

Kurs: Friskvård – företag

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>