Mia Hahns blogg

Radio presenter Sonya Mac på hennes livsstil

Av , , Bli först att kommentera 0

Populär lokalradiopresentant Sonya Mac är fortfarande värd händelser över Nordirland under frekventa besök hem från Abu Dhabi där hon arbetar på en nationell radiostation.

F: Tar du regelbunden motion och i så fall vad?

A: Jag kör – det är bra hjärtat och också fantastisk terapi. Jag använder min tid ensam för att tänka igenom problem, komma med idéer för air shows och kampanjer, eller bara för att komma bort från stressen i det dagliga arbetslivet. Jag har kört sedan 2010 när en vän frågade om jag tyckte om att köra New York City-maraton. Innan det var jag en soffpotatis. Jag hade jobbat på Cool FM i några år på det här steget och på grund av en dålig matvanor skulle jag lägga på mig. Jag blev skadad dåligt i början av 2011, så jag kunde inte springa i ungefär ett år. Jag fick tillbaka mina tränare 2012 och hittills har jag kört 29 maraton, plus många halvmarathon och 10km kör också. Jag slår ofta vikterna i gymmet och har också deltagit i olika kardioklasser, men spin klasser tar bara för mycket ut ur mig. Jag har deltagit i ett par duathlons och jag började spela rugby för Malone damer i september 2016, men lämnade Nordirland i mars 2017, så var också tvungen att lämna laget.

F: Vad är den värsta sjukdomen du har haft?

A: Jag har aldrig fallit illa sjuk, men efter att ha blivit biten av en hund blev benet väldigt dåligt infekterat och ledde till fyra månader på kryckor, sedan rekonstruktiv kirurgi. Att ha mina dressingar förändrats varje dag, och att inte kunna bära vikt var hemskt för mig, för att inte tala om smärtan. Jag var tre veckor från att köra Paris marathon när jag blev biten, så all träning gick till spill. Det var 21 mars 2011 och jag var ute på en 13-mils körning. Jag hade bara kommit till utkanten av Newtownards när en personell kom fram ur ett hus och sjönk tänderna in.

Fråga: Hur hälsosam är din kost?

A: Min diet är relativt hälsosam; Jag äter vanligtvis bara helmat, främst grönsaker och proteiner etc. Jag gör alla mina rätter från början och min lunchlåda är vanligtvis fylld med sallad och kycklingbröst eller grönt lövigt grönt. Men jag har mina fallfall, till exempel öl, vin, choklad och godis! När jag är i rätt träningsmodus försöker jag dock göra mitt bästa för att skära ut alla de dåliga sakerna.

F: Vilka dåliga vanor?

A: Ja, alla nedgångar som jag nämnde i mitt tidigare svar! Jag har bara min arm vriden alldeles för lätt för att öppna en flaska rött eller gå ut för en drink och en natt.

Fråga: Dricker du och / eller röker – om så, hur mycket?

A: Jag röker inte och är ganska svår på människor som gör det. Jag dricker, förmodligen lite för mycket, beroende på hur galet arbete har varit. Men om jag är på en hälsopark kan jag klippa ut det.

F: Tar du några hälsotillskott?

A: Det beror helt på om jag tränar eller inte. Självfallet kommer jag att slå vitamin C-tillskott under vintern då jag ofta lider av förkylning eller influensa.

F: Hur tar du tid?

A: Om jag kan, kommer jag ut i luften för en körning eller en lång promenad. Jag gillar också att komma ut med vänner för att undkomma alla arbetstryck. Nu när jag inte arbetar på helger ser jag fram emot att de bara får en lögnin eller lite chilltid. Att slå på stranden för att ligga i solen är också en fördel med att bo i ett varmt klimat.

F: Hur bra sover du?

A: Jag har just avslutat två veckor med att täcka frukostskiftet på stationen, plus alla mina andra uppgifter och kör en maraton. Jag var trött och återställer fortfarande, men vanligtvis sover jag väldigt bra och ställer minst fyra eller fem larm för att väcka mig!

Fråga: Oroar du dig för att bli gammal?

A: Gamla? Nej … Jag är evigt 21. Jag ser mig själv som en bit av en Peter Pan som aldrig kommer att växa upp!

Fråga: Vad är din go-to produkt / vana som gör att du känner dig frisk?

A: Igen, det skulle behöva gripa mina tränare och slå på vägen.

Bli först att kommentera
Etiketter:
Senaste inläggen
Kategorier
Arkiv
Relaterad
RSS Nytt från vk.se