Mia Hahns blogg

Mortiis äventyr

Av , , Bli först att kommentera 0

metal

”Jag tycker att vi borde klä som trollkarlar / troll / älvar på scenen!” – Ellefson.

”Absolut inte, bro,” – resten av kejsaren.

”Skruva killar”, – Ellefson, som nu plötsligt bär ansiktsproteser.

”Ta masken av killen,” – kejsaren.

”Nej!” – skrikande goblin / troll / elf man.

”Du är avfyrade” – Kejsaren drar tillbaka gardinerna i deras träningsfönster för att spränga solen mot det olyckliga djuret som nu krossar framför dem.

Snabbare fram till 1993. Mortiis kom fram under broen / träsken / skogen och proklamerade till en journalist: ”Jag ser inte på mig själv som en goblin eller troll eller elva eller medeltida. Jag är bara Mortiis, ”innan han började arbeta för att banbryta genren” Dungeon synth ”. Många år och album skulle passera, och längs vägen utvecklades Mortiis, så småningom att bli sångare av ett fullt industriellt rockband i motsats till bara en kille med dreadlocks klädd som en goblin / troll / elf på ett Casio-tangentbord.

Snabbspolning fram till 2018. Mortiis är nu på The Bendigo Hotel som en del av sin första australiensiska turné, och 300-platsen släpps ut. Som med de flesta internationella black metal-relaterade utställningarna är det en konstig blandning av deltagare – från hipstermetallturister där för meme (mig) och döda Mortiis-fans som faktiskt har stigit till tillfället i sitt bästa goblin / troll / elf-inspirerade outfits (jag önskar att det var jag).

Det här är inte Mortiis som blev känd för sitt läger Metal Hammer rockstar skott i början av 2000-talet, och det här är definitivt inte en rockshow. Det här är eran Mortiis – en enda goblin / troll / elf man på scenen med sina tangentbord – utför ett album från 1994 kallat Anden som Gjorde Oppror. Det här är video-spel som laddar skärmmusik som går vidare till videospelets slutgiltiga musik. Jag känner att jag tittar på att någon blåser spindelväv från en Sega Saturn-konsol innan han går in för att spela något glömt RPG, förutom oavsett vilka knappar du trycker på resultatet är detsamma. En goblin / troll / elf man står bara där för en timme.

Ett medelålders par som bär sin helgkrigare, Darkthrone-skjortor, vänder sig om och lämnar, ser ut som de känner sig mer förvirrade än besvikna. En kille i en Slayer-skjorta tas bort från arenan efter att ha börjat slåss med en burk öl. En bra vän av mig som växte upp med att älska den andra eran av Mortiis kan inte sluta skratta och förkunna: ”Det här är så grimt – den felaktiga galen” innan vi hoppar till en annan bar.

Vid de sista ögonblicken har mängden tunnat dramatiskt, men dödhårarna förblir på framsidan av scenen, transfixed av den episka, men monotona, syntetiska storheten, medan de flankeras av en massa drinkare som inte verkar veta riktigt vad för att göra med sig själva. Jag är glad att jag kom, eftersom jag känner att jag har upplevt något något speciellt och definitivt unikt. Alla hagel Mortiis.

Bli först att kommentera
Etiketter:

7 sätt att ta en bit av Belfasts bästa barer och restauranger

Av , , Bli först att kommentera 0

Och här är sju sätt att lära känna staden genom sin fantastiska mat och dryck.

1. Slå av din Belfast-upplevelse och håll dig borta från det ätta spåret med smak och tur.

Belfast Bites-erbjudandet är en 3,5-timmars guidad promenad över hela staden och upptäcker några av de bästa traditionella mat som finns tillgängliga.

Koppla ihop en Ulster Fry med en Belfast Brew-öl och besök en 120-årig deli innan du smaka på utsökt fisk och skaldjur, prisbelönt lokal ost och hemmagjord hantverkare.

De entusiastiska foodie guiderna kommer att garantera att du får en riktig smak av Belfast-produkter och kommer även att lära dig att dra den perfekta pinten i en traditionell pub. Bara se till att lämna utrymme för mer utsökt mat på detta kulinariska äventyr.

2. När du har avslutat din turné, gå till St George’s Market, en av Belfasts äldsta sevärdheter.

Denna marknad har tilldelats många regionala och nationella titlar för sin färska, lokala produktion och livliga atmosfär.

Den olika blandningen från fredag ​​till söndag lockar tusentals besökare varje vecka. Fredagens olika marknad värdar över 240 bås som säljer färsk frukt, grönsaker och den ledande detaljhandelns fiskmarknaden i Irland. På en lördag upplevelse stad mat och design, som en sammansmältning av frestande livsmedel från hela världen serveras bredvid boder som visar handgjorda hantverk, keramik, glas och metallverk.

På söndagsmarknaden erbjuds lokala hantverkare möjligheten att visa sina talanger. Under helgen finns ett ljudspår av levande musik från lokala konstnärer. Bläddra igenom marknaden och upplev den stil som staden har att erbjuda. Marknaden gör också en bra plats för en stor frukost.

3. Ät middag på en av de mest sofistikerade restaurangerna i Belfast – Eipic är inrymt i en elegant Howard Street matsal och har en Michelin-stjärna.

Lokala råvaror tar hög prioritet, liksom säsongsbetonad, med en meny som ändras varje vecka. Kockarna använder de finaste ingredienserna för att producera kvalitet, delikata rätter som presenteras perfekt. Njut av en gastronomisk upplevelse att komma ihåg i de mest eleganta omgivningarna.

4. Efter din måltid, gå till Sunflower Public House, en dold pärla i stadens centrum.

Denna enkla hörn pub är fri från gimmicks, på en webbplats som har varit hem till ett offentligt hus i över 100 år. Det kan genast igenkännas av säkerhetsburet på dörren, ett förflutet av dagar och ett litet exempel på hur staden har utvecklats. Musik är en del av kärnan, med veckovisa sessioner i baren som producerar ljudet av traditionella låtar.

Ta till en mysig båt för att njuta av lokalt bryggt ale från Hilden och chatta med lokalbefolkningen som exemplifierar det rika tapetet i Belfast liv.

5. The quirky Made in Belfast restaurang fokuserar på säsongsbetonade råvaror som är lokalt framställda, organiska och hållbara.

Made in Belfast har tre arenor i stadens centrum, två vid katedralen och en vid stadshuset. Alla serverar kvalitet och hälsosam mat, i välkomnande rustika inställningar som är fulla av antikviteter och karaktär.

Bli först att kommentera
Etiketter:

Radio presenter Sonya Mac på hennes livsstil

Av , , Bli först att kommentera 0

Populär lokalradiopresentant Sonya Mac är fortfarande värd händelser över Nordirland under frekventa besök hem från Abu Dhabi där hon arbetar på en nationell radiostation.

F: Tar du regelbunden motion och i så fall vad?

A: Jag kör – det är bra hjärtat och också fantastisk terapi. Jag använder min tid ensam för att tänka igenom problem, komma med idéer för air shows och kampanjer, eller bara för att komma bort från stressen i det dagliga arbetslivet. Jag har kört sedan 2010 när en vän frågade om jag tyckte om att köra New York City-maraton. Innan det var jag en soffpotatis. Jag hade jobbat på Cool FM i några år på det här steget och på grund av en dålig matvanor skulle jag lägga på mig. Jag blev skadad dåligt i början av 2011, så jag kunde inte springa i ungefär ett år. Jag fick tillbaka mina tränare 2012 och hittills har jag kört 29 maraton, plus många halvmarathon och 10km kör också. Jag slår ofta vikterna i gymmet och har också deltagit i olika kardioklasser, men spin klasser tar bara för mycket ut ur mig. Jag har deltagit i ett par duathlons och jag började spela rugby för Malone damer i september 2016, men lämnade Nordirland i mars 2017, så var också tvungen att lämna laget.

F: Vad är den värsta sjukdomen du har haft?

A: Jag har aldrig fallit illa sjuk, men efter att ha blivit biten av en hund blev benet väldigt dåligt infekterat och ledde till fyra månader på kryckor, sedan rekonstruktiv kirurgi. Att ha mina dressingar förändrats varje dag, och att inte kunna bära vikt var hemskt för mig, för att inte tala om smärtan. Jag var tre veckor från att köra Paris marathon när jag blev biten, så all träning gick till spill. Det var 21 mars 2011 och jag var ute på en 13-mils körning. Jag hade bara kommit till utkanten av Newtownards när en personell kom fram ur ett hus och sjönk tänderna in.

Fråga: Hur hälsosam är din kost?

A: Min diet är relativt hälsosam; Jag äter vanligtvis bara helmat, främst grönsaker och proteiner etc. Jag gör alla mina rätter från början och min lunchlåda är vanligtvis fylld med sallad och kycklingbröst eller grönt lövigt grönt. Men jag har mina fallfall, till exempel öl, vin, choklad och godis! När jag är i rätt träningsmodus försöker jag dock göra mitt bästa för att skära ut alla de dåliga sakerna.

F: Vilka dåliga vanor?

A: Ja, alla nedgångar som jag nämnde i mitt tidigare svar! Jag har bara min arm vriden alldeles för lätt för att öppna en flaska rött eller gå ut för en drink och en natt.

Fråga: Dricker du och / eller röker – om så, hur mycket?

A: Jag röker inte och är ganska svår på människor som gör det. Jag dricker, förmodligen lite för mycket, beroende på hur galet arbete har varit. Men om jag är på en hälsopark kan jag klippa ut det.

F: Tar du några hälsotillskott?

A: Det beror helt på om jag tränar eller inte. Självfallet kommer jag att slå vitamin C-tillskott under vintern då jag ofta lider av förkylning eller influensa.

F: Hur tar du tid?

A: Om jag kan, kommer jag ut i luften för en körning eller en lång promenad. Jag gillar också att komma ut med vänner för att undkomma alla arbetstryck. Nu när jag inte arbetar på helger ser jag fram emot att de bara får en lögnin eller lite chilltid. Att slå på stranden för att ligga i solen är också en fördel med att bo i ett varmt klimat.

F: Hur bra sover du?

A: Jag har just avslutat två veckor med att täcka frukostskiftet på stationen, plus alla mina andra uppgifter och kör en maraton. Jag var trött och återställer fortfarande, men vanligtvis sover jag väldigt bra och ställer minst fyra eller fem larm för att väcka mig!

Fråga: Oroar du dig för att bli gammal?

A: Gamla? Nej … Jag är evigt 21. Jag ser mig själv som en bit av en Peter Pan som aldrig kommer att växa upp!

Fråga: Vad är din go-to produkt / vana som gör att du känner dig frisk?

A: Igen, det skulle behöva gripa mina tränare och slå på vägen.

Bli först att kommentera
Etiketter:
Senaste inläggen
Kategorier
Arkiv
Relaterad
RSS Nytt från vk.se
  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.