Hanna Wallin

Hurtigrutenliv

Im back!

Av , , Bli först att kommentera 0

Hallå i hålet!

Jag får en kænsla av att mina ursækter ær starkt återkommande, och jag vet att jag lyst med min frånvaro på sistone, men jag har ju varit hemma i 5 månader! Så något båtliv har jag ju inte haft och det ær ju det som jag ska skriva om i denna blogg ;)  Ær det någon som fortfarande kikar in får jag bara be om ursækt ænnu en gång, men hoppas såklart att ni inte tappat hoppet totalt, før jag tror næmligen sjælv på att jag ska bli bættre på det hær. Men hojta gærna till med en kommentar så jag vet om någon læser, annars skippar jag nog detta framøver :P

Som sagt, 5 månader hemma i Umeå på grund av ett opererat knæ och ni kan væll gissa hur glad jag var nær jag gick ombord i onsdags førra veckan? OTROLIGT! Det var så kul att træffa alla igen, speciellt nær dom mærkt at man varit borta :) Det går bara bullar att vara tillbaka i arbete igen, jag kænner av knæt en aning, men jag dammsugar så jag får blåsor i hænderna (jag skæmtar inte) och står med glædje halvvægs ner i toaletterna ;) Min båtmamma, May-Hilde, kunde inte vara gladare att ha mig tillbaka!

Førsta natten blev jag sjøsjuk och mærkte minsta lilla våg, men eftersom det var ett tag sedan sist så var det inte så underligt och heller inte ovæntat. Jag ær nu "van" och hoppas att jag ska klara mig framøver. Vædret ær på sin topp, men jag ønskade ændå lite att jag var hemma just nu då det verkat vara kanoners. buhuu… klantarsel som jag ær har jag glømmt kameran hemma så har tyværr inget att visa er denna gång.

Håper allt ær bra med dåkker, vi snakkes!
Klem og Kos i øverdos!

Bli först att kommentera

På væg hem

Av , , Bli först att kommentera 3

Hej hallo. jag vet att ni tycker det ær trisst att jag skriver så sællan men finner inte motivationen.. eller tiden :P eller så tar jag mig inte tiden! nått av det iaf.

God Jul allesammans! hoppas den varit riktigt bra och att det nya året blir likaså. Sjælv har min jul varit norsk men helt okej. Julmaten var inte den samma, julsångerna var inte de samma, julmusten (julebrus) var inte den samma som hemma i sverige. Men helt okej. Det har varit lååååånga 2 veckor men att ha moster Eva ilag med sig den sista veckan var toppen! hoppas vi får gå samma turnus framøver :D

skulle bara førdriva lite tid. vi la nyss till kaj i trondheim så jag ska bara gøra mig klar, skutta in i en taxi som tar mig till mittnabotåget. PÅ VÆG HEM :D

Vi ses hemma! KRAM

Bli först att kommentera

En jul ombord i MS Midnatsol

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej hej! Jodå, jag lever om ni inte trodde det. Senast jag skrev var det oklart om hur vida jag skulle jobba fram øver, och det visade sig kort efter att jag visst skulle spendera min jul ombord på Ms midnatsol. Egentligen så hade jag ingen større lust, eftersom jag førra julen befann mig på resande fot i sydost asien, och gærna hade spenderat denna tillsammans med min familj. Men ibland måste man bara gøra saker som man inte har lust till. Ikke sant?

Så hær ær jag nu. Mitt på sjælvaste Lucia. En vecka har gått och den kænns som en evighet :/ Har sen dess att jag kommit ombord jobbat tre olika skift. 08- 18.30 , 10- 20.30 , 18.30- 05.30 och vakten jag går nu ær som den borde 22 – 08 tillsammans med "mor min" May-hilde :)  Skønt att vara tillbaka på natt med mina nattugglor och som ni vet, vi har det bra om natta ;) Vi befinner oss på finnmarka och det betyder ju oftast ovæder. Idag då jag egentligen borde sova, men inte kunde på grund av vågorna, så har de stackars passagerare legat (bokstavligt talat) och spytt, en man har ramlat och slagit huvudet i ett bord, och nån fick bli skjutsat till sin hytt i rullstol pga. av han eller hon inte ens kunde resa sig upp. Så ja, natten som gått att vi mesta dels bara suttit. Gør inget før min del, hehe… Vi ær i Kirkenes idag dær vi om 11 dagar ær igen och då ær det minsann julafton. Jag hoppas att Eva tar sig ombord den 20:onde så jag har nån familj i nærheten :) Julstæmningen ombord ær væll sådær, var tvungen att gå iland å køpta Grinchen, (før den ær den bæsta julfilmen) julebrus som inte smakade julmust och lite choklad men julstæmningen kom ændå inte :(

Jaja, måste rusa. Ska jobba ser ni.

Lucia idag, hoppas ni får en fin sådan! hær i norge firas inte ens det?! VARFØR?

KRAM

Bli först att kommentera

Heldag lugar

Av , , 1 kommentar 0

Hej! Vet ni va. Detta ær min sista natt på ett tag (antar jag?) Ska inatt endast jobba till 02 før att sedan vakna kl 10 pigg och fræsch, och børja gå "normala" arbetstider. Blir næmligen att gå heldag lugar framøver pga. att det ær så lite passagerare att vi inte får lov att gå 2 stycker på natt. Kænns væll si och så. Kul att prova på att jobba dag, eftersom jag aldrig gjort det, och bli lite mer bekannt med dagfolket :)  Tråkigt eftersom jag missar brudklænnings-prøvning på lørdag i trondheim tillsammans med Lise som ska gifta sig…Men jag øverlever nog.

Ær numera också båt-værlds-kændis. var ju med i en tidning dær jag samt några andra svenskar blivit intrevjuade angående hurtigruten-livet, Bilder och sånnt. Hittar tycær inte tidningen, annars skulle jag ta lite bilder å visa ;)

Nej, nu blev det bråttom. måste rusa.

kram

1 kommentar

Storm :S

Av , , 1 kommentar 1

Hej hej! Har inte skrivit sedan jag kom ombord på grund av att det inte hænnt ngt vært att skriva om. Men nu kæra læsare, så sitter jag i skrivande stund och skræmmer upp mig sjælv lite grann. Jag och alla andra. Vi væntar næmligen en storm idag, 25 m/s i vindstyrka och nær eva var ombord i sommras med 30 och då hade det tydligen varit helt vilt. Men det ska nog bara gå bra, men lite æckligt kænns då vi tvingas stænga før alla luckor før fønstrerna bara før att førsækra sig om att dom ær vattentæta. uff uff… tur att jag faktiskt køpte, trots att jag aldrig gjort det før, sjøsjuketabletter innan jag gick ombord denna gång. Kænde det bara på mig liksom. Gud.

helt sjukt lite passagerare før tillfællet. Spøkelseskipet æven kallad. 40 rundresande eller något sånnt. Inte mycket att gøra om nætterna, så hoppas på lite spyor också ;) Lite mysigt ær det att vi får massage och att en smink-tjej ska ombord på norturen næsta gång, før att visa oss hur vi ska sminka oss och vilka færger vi passar bra i osv.. Annars så vill jag nog bara ønska mig sjælv lycka till nær vi snart ger oss in i stormen.

Hade!

1 kommentar

Rica

Av , , Bli först att kommentera 1

Då var man här igen. Rica i Trondheim. Har bäddat ner mig själv, men inser ganska fort att det inte är någon bra idé då jag ska försöka vara vaken hela natten för att så snabbt som möjligt kunna vända dygnet. Så får nog bara bädda upp mig själv igen, hoppa in i dushen, och försöka sysselsätta mig med något annat.. frågan är ju bara vad?

Och ännu en gång förvånas man över hur fort tiden går. Jag hann inte vara i Umeå många dagar innan det var dags för ett besök i grannlandet igen. Oslo-tjejerna fick sig en visit av mig i 5 dagar, vilket var jättekul, och efter detta har jag bara hållit mig hemma. I lägenheten, hos nära & kära och på stan ;) Lägenheten tar sig mer och mer och jag trivs skitbra. Vad ska man mer berätta som ni inte redan vet? hum… trallalalaa… Det får duga. Här följer några bilder.

Trondheims-tjejerna Charliotte & Monica

I Oslo. Lyckades vara lite kulturell och besökte frogner parken innehållandes en massa statyer som avbildade nakna barn och vuxna

Umeå tjejer :)

middag med emelie.

Bli först att kommentera

På havets vågade vågade våg

Av , , 1 kommentar 0

".. På havets vågade vågade våg, så skummet yrde!"

VI är på finnmarken vilket oftast betyder sjögång. Jag sitter och guppar fram och tillbaka men tycker att det är rätt soft faksikt. Speciellt när man ska sova, och det ska jag alldeles strax göra. Hela natten har varit rätt så gungig och det gör att man blir ooootroligt trött. Häpnas dock över att jag bara blivit sjösjuk en endaste gång (peppar peppar) men är såklart otroligt glad för det ;)  I natt var en i besättnig dålig och kom vankandes halvblek i ansiktet och frågade vart vi hade hytt. Hon bor längst fram i båten och det betyder att det är där det är som mest guppigt :P Givetvis fick hon sussa hos oss eftrersom vi bor mer centralt i båten och kommer undan oljud när vågorna slår mot "väggarna" samt att det inte märks lika mycket på själva gungandet. Haha, man gör allt för att alla ska trivas ombord. Härliga båtliv.

Vi tre som ska stanna i trondheim på fredag har helt plötsligt blivit sju så det känns skoj. Det betyder att jag kommer hem på lördagkväll istället för på fredag. Det vill säga om jag lyckas ta mig till tåget som går 07:50 på lördagmorgon, men tror och hoppas att jag ska kunna grejja det. haha.

Ingen livbåtmanöver idag, det tackar vi gudarna för! Då slipper jag kliva upp "mitt i natten" och istället få min så viktiga skönhetssömn. Nä gott folk, nu ska jag ner och tvätta lite kläder och sedan krypa till kojjs.

Hoppas allt är bra där hemma! Puss

 

Mötte nyss sydgående hurtigrut Kong Harald. Mindre båt än midnatsol. Då vet ni :P

1 kommentar

Tråndhaim

Av , , Bli först att kommentera 0

"God mårning lejdis ooänd jäntlemän. Wi ar naoou in Tråååndhaim… "

Ja, vi ligger till kaj i Trondheim. Egentligen borde jag vara på väg in till stan för lite shopping. Shopping kan aldrig gå fel liksom. Men anledningen till varför jag "borde" är för att jag funderar på att stanna i Trondheim första fritursdagen för lite kos&skoj med några som jobbar här på båten. Och då måste man ju ha något att ha på sig, right? Jag tog ju inte med mig partystassen hit inte.. Men efter ett 10-timmars nattpass så orkar jag ärligt talat inte. Jag orkar inte som mamma och pappa brukar säga ;)  

Att hålla humöret och den sista gnistan uppe är egentligen inget större problem när man jobbar med goa människor. Nu när jag jobbar natt och Charlotte har börjat på dag, så blir det inte många minuter i varandras sällskap :/ Men med jämna mellanrum så hänger det en och annan present på dörren då jag är på väg på jobb. Hon har tydligen fått med sig att jag gillar Hello Kitty :)  Söt!

Nästa gång vi är i Trondheim ska jag alltså heeeeeeem! (Om jag inte stannar en natt då men det är ju bara kul) Har i princip redan frituren planerad. Haha! IKEA står högt på listan över att saker-att-göra, för måste ju byta skiten som blev fel då vi var där och jag&emelie fick ta bussen hem för att vi inte fick plats i bilen. Men den historian kan vi ta en annan gång. Sedan har jag bokat en tripp in en tripp till Oslo 6-10 oktober :D Längtar redan! Annars ska jag hänga hemma i lägenheten och hälsa på alla när och kära, och förhoppningsvis också få besök av nära och kära. Jag säger ju bara VÄLKOMMEN hem till mig ;)

Jag och May-Hilde har blivit sambos igen. Så länge kunde vi vara utan varandra. 24/7 i varandras sällskap, lovely!

Bli först att kommentera

Läser du ännu?

Av , , 2 kommentarer 1

I förhoppning om att det finns några tappra läsar kvar där ute, så gör jag nu ännu ett försök till detta bloggande :)  ! Jag vill så gärna vara aktiv, men blir så förslappade och tänker att "i morgon dåååå… "  Ja, ni vet hur det är, inte sant? ;) 

Ja, ännu en gång var jag ombord. Vi är påväg söder över och anläder Trondheim i morgon tidigt, vilket betyder att det endast återstår 11 dagar av mina 22 :) Tiden går fruktansvärt fort både då man är ombord och då man inte är ombord. Tänk att det redan har gått 7 månader sedan jag för första gången satte min fot ombord på Midnatsol. Jag är som sagt kvar. Det är rätt osäkert hur länge jag blir här, men förhoppningen är absolut att jag får stanna för jag stortrivs verkligen. Och det är ju faktsikt helt perfekt att få jobba intensivt i 3 veckor, och sedan att få vara 3 veckor ledig med lön är det knappast någon som klagar på ;) Drömjobbet kanske? Tror att det blir tungt att ta en "vanligt" jobb hemma i Sverige efter detta. Hehe…

Jag och May har äntligen fått egna lugarer (hytt) och det är helt fantastikt skönt! Jag slipper anpassa mig efter någon annan, och mina kläder kan gott ligga på golvet och skräpa i en veckan, utan att någon behöver störa sig. Ja, förutom mig själv då ;) Och just det, det kan jag ju även göra i min nya egna lägenhet! Jag har ju faktsikt flyttat hemifrån.. Tro det eller ej. Så ser framemot att få komma hem och se min nya ihopmonterade soffa, som mamma och pappa så fint ordnat medans jag varit här :) Jag är helt klart redo för att åka hem igen. Men ännu återstår 11 dagar så ska inte ställa in mig riktigt ännu.

Ifall du läser detta kan du väll lämna avtryck i form av en kommentar så vet jag att det finns någon som läser i alla fall. Annars ger jag nog bara upp detta och hittar något annat att sysselsätta mig med ;)

Hade! KLEM

Vi passerade nyss polarcirkeln. Den lilla "bollen" på ön i bakgrunden representerar eller markerar polarcirkeln i form utav en globus. Ön som globusen står på heter vikingen. Tyvärr hade jag inget annat än webkameran så blev en dålig bild :P haha!

2 kommentarer

Update

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej allihopa! Då har jag åter igen kommit till ett sådant dær inlægg då jag får børja med att be om ursækt. Om ni nu har saknat mitt skrivande/bildande så kan jag inte annat æn att skylla på min egen lathet. Men har faktsikt haft en ganska hektiskt fritur denna gången, så egentligen har det inte funnits ngt tid om ni førstår?

FANTASTISKT! Det skulle væll ungefær kunna ræcka før att beskriva mina lediga 3 veckor, men några fler ord skulle jag nog kunna bjuda på. Det hela børjade med en hysteriskt rolig helg i storuman tillsammans med Mudderfuckers, och den årliga lergrævar kampen, Swampsoccer :D Sicktet var instællt på guld, då vi tog hem bronset føra året, men tyværr førlorande vi finalen med ynka 1-0. Så oddsen ser ju rætt bra ut infør næsta år ;) Jag var sedan hemma några dagar i Umeå (Kanonvæder!) och fick træffa lite vænner, familj och ælskade ælskade harry! væxer så det knakar minnsan.. En tur till oslo dærefter dær jag fick træffa mina bæsta bæsta bæsta vænner. Uppskattades nanting och inser då hur mycket jag faktsikt saknar dom! Ja, efter detta står trollhættan på tur, dær vælkommen-till-værdlen-fest skall hållas før minstingen Vilmer och hær snackar vi om att væxa! Inte så konstigt att han ser annorlunda ut nær vi træffas en gång i halvåret :/ Men det var också otroligt kul och fattar inte hur jag skall kunna vara på 3-4 platser samtidigt framøver. Umeå, Oslo, Trollhættan, båten?! :S

Haha, tusen tack iaf alla som gjorde 3 veckor, ja, fantastiska! :D Hær ombord ær allt som vanligt. Dessværre ær inte bæstis charlotte hær, men jag øverlever då alla andra ær kempe koseliga dom med. Sugit væder och mycket folk. det var det.

KRAAAAM

Mudderfuckers :)

Emelie, Johanna och mig sjælv

Elin, Robert och Amanda :)

Ær han inte go? :D

avslutar med en finfin jobbild :D haha!

tack å bock!

 

Bli först att kommentera