Hanna Wallin

Hurtigrutenliv

På havets vågade vågade våg

".. På havets vågade vågade våg, så skummet yrde!"

VI är på finnmarken vilket oftast betyder sjögång. Jag sitter och guppar fram och tillbaka men tycker att det är rätt soft faksikt. Speciellt när man ska sova, och det ska jag alldeles strax göra. Hela natten har varit rätt så gungig och det gör att man blir ooootroligt trött. Häpnas dock över att jag bara blivit sjösjuk en endaste gång (peppar peppar) men är såklart otroligt glad för det 😉 I natt var en i besättnig dålig och kom vankandes halvblek i ansiktet och frågade vart vi hade hytt. Hon bor längst fram i båten och det betyder att det är där det är som mest guppigt 😛 Givetvis fick hon sussa hos oss eftrersom vi bor mer centralt i båten och kommer undan oljud när vågorna slår mot "väggarna" samt att det inte märks lika mycket på själva gungandet. Haha, man gör allt för att alla ska trivas ombord. Härliga båtliv.

Vi tre som ska stanna i trondheim på fredag har helt plötsligt blivit sju så det känns skoj. Det betyder att jag kommer hem på lördagkväll istället för på fredag. Det vill säga om jag lyckas ta mig till tåget som går 07:50 på lördagmorgon, men tror och hoppas att jag ska kunna grejja det. haha.

Ingen livbåtmanöver idag, det tackar vi gudarna för! Då slipper jag kliva upp "mitt i natten" och istället få min så viktiga skönhetssömn. Nä gott folk, nu ska jag ner och tvätta lite kläder och sedan krypa till kojjs.

Hoppas allt är bra där hemma! Puss

 

Mötte nyss sydgående hurtigrut Kong Harald. Mindre båt än midnatsol. Då vet ni 😛

En kommentar

  1. Moster Eva

    Ja, det lät ju bra med ”gungeliging”. Va kul att ni blir så många som ska roa er i Trondeim. Jag får sällskap av Lena, Tomas, Anki å Tobbe till T. Så dom kommer nog på besök på båten. Men Hanna, nog klarar du väl att ta dig till tåget lördag morgon, eller….?! Vi hörs på torsdag!
    Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.