Fortsätter LOVa LOVen.

Ja Herr Sjöström jag tar väl sista ordet då i denna debatt. Men jag hoppas det inte är så att du blev avskräckt för jag vill debattera fler ämnen framöver.

K-G skriver:
Men bäste Hans-Inge, varför i alla sin dar blanda in förhållandena i det forna Ryssland i vårt lilla lokala meningsutbyte? Jag lovar att aldrig någonsin, hur svårt jag än skulle få att hitta argument i en debatt med dig, skulle peka på saker som hänt historiskt i kulturer som baserat sina göranden och låtanden på den livsåskådning som jag utgår från att du och flertalet andra i ditt parti har.

Svar:
Jag tog med detta som ett bevis på "icke valfrihet" fast man betalar fullt. Hade inget att göra med ditt ställningstagande eller så. Däremot antyder du nåt om livsåskådningar i vårt parti. Jag vill upplysa dej att i vårt parti finna alla typer av människor som tillsammans bejakar Subsidiaritetsprincipen, människors lika värde, valfrihet för alla åldrar, etik o moral, felbarhetsprincipen etc. Alltså man behöver inte vara "religiös" eller troende för att tillhöra Kristdemokraterna. Denna fördom har vi därmed krossat.

Sen till införandet av LOV i kommunerna.
Jag antar att du läst senaste dagens samhälle eller var det veckan innan. Där framgick tydligt hur intresset är för införandet. Och det är stort. Speciellt i många S – styrda kommuner. Men jag måste påminna att det är svårt att införa nåt som inte finns ännu. Så därför har ännu ingen infört den. Information från Maria Larsson ger vid handen att det inte går att söka pengar bara för att få dem. Det kan bli aktuellt med återbetalning ifall man inte gjort enligt de regler och den ansökan man gjort. Det tycker jag är rätt. Man ska inte få pengar för att sen stoppa dem i ett stort svart hål utan de ska användas till det som de var tänkt.

LOVen är inte lika med att de anställda vi har idag inte ska få heltider. Då måste du läsa på vad den innebär. Jag värnar precis som du för de anställda som gör ett jättejobb.

Jag är inte orolig. LOV:en kommer att lovordas lång tid framåt. Den som lever får se o LOV:a. Och eftersom jag gick till val på att göra vad jag kan för att Vännäsborna ska ha så stor valfrihet som möjligt kommer jag naturligtvis att kämpa för ett införande även här.

Till detta med SÄBO-plats. Ja jag delar dina önskemål om snabb uppkoppling på äldreboendet. Det är nya tidens tilläggstjänster. Kanske hinner vi tjatta tillsammans för du skev om ungdomlig rodnad. Man får tacka. Hur länge är man ungdom egentligen? Har nog egentligen passerat det kan jag tänka ibland. Men tack ändå det värmde.

Ja K-G vi får väl avsluta detta ämne nu. Men detta var ju roligt. För sen har vi skolan, EU, USA m.m. m.m. som vi kan debattera om framöver. Det skapar spänst o dynamik på denna sida så haka på fler gånger kamrat.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.