Ålder är ingen sjukdom sa Alf Svensson för en tid sedan. Och han har rätt.

I dag har jag bl a varit hos mina partikamrater i Umeå och samtalat med Seniorförbundet som träffas en gång i månaden. Denna gång ville de ha information från ombudsmannen vad som är på gång etc. i det stora hela på riskplanet, inom partiet etc. Där satt ett antal pigga pensionärer där den äldsta var 93 år och den yngsta bara ungdomen om man jämför. Men med vilken glöd dessa partivänner resonerade. Det var ett mycket trevligt möte och jag är benägen att fullständigt hålla med Alf Svensson. Nog hade säkert en del av de närvarande en del krämpor (men det var ingen som klagade) men när vi samtalade om viktiga frågor i samhället så var det klara toner.

Dom tillsammans med mej känner stor stolthet att vi som Kristdemokrater står på de svagas sida. I de aktuella frågor som vi nu resonerar om på riksplanet vill vi lägga in barnperspektivet och det känns bra. För vem ska annars föra deras talan om inte vi som Kristdemokrater gör det? Utmanar andra partier att ta den funderingen.

En av de närvarande sa att jag är alldeles för gammal för att göra nåt. Det var han som var 93 år. Men han kan göra mycket än kom vi överens om. Det finns plats för alla i det viktiga samhällsbyggande vi håller på med där etik o moral, den kristna traditionen och västerländsk humanism får vara grundbultar i arbetet. Det behövs än mer i vårt nuvarande samhälle än då KD startade för ett antal år sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.