Hösten,

Hösten gör sig påmind i min trädgård. Blommorna i rabatter och i blomkrukor är inte lika vackra längre. En del har t o m förpassats till förmultningsprocessen i komposthögen.

 

Potatisriset är inte heller så vackert. Brunt o tråkigt föll de för saxen idag. Man säger att potatisen slutar växa när man klipper riset men det må vara. Jag är mindre benägen att låta bladmöglet ta hela potatisen än att låta den vara lite mindre än vanligt. Dock har de redan kommit till lämplig nivå. Det är inte heller så roligt om man får skära dem i flera bitar för att få dem i pannan.

 

Men hösten är ändå rätt härlig. Trots mörkrets intrång o att värmen inte är lika påträngande som tidigare. Dock kan det vara många fina dagar kvar. Det känns ändå lite mysigt att krypa in i husen och sätta på lamporna. Monterade lyse idag i vår nyanskaffade gäststuga. Drog också en del kontakter etc. Har en snäll granne som är elektriker och kommer o kopplar trådarna senare. Detta med el-behörigheten är viktigt. Så snart kommer det också att lysa även från lillstugan o framför allt kan man koppla in ett element så det blir trevligare att vara där i vinter.

 

Så sätt på lite extra lampor eller varför inte några ljus och känn lugnet. Det är ännu några dagar innan snön kommer och kvicksilvret hamnar på -30 grader.

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>