Socialministern kommenterar.

Göran Hägglund kommenterar

 

- Hela den genomgång och förändring av regelsystemet syftar till att ge människor bättre rehabilitering. Nästa år kommer 50000 personer att få möjlighet till rehabilitering. Det är någonting helt annat än den tidigare politiken som gick ut på att man med armarna i kors såg 140 människor per dag gå ut i förtidspension.

- Det har aldrig någonsin varit regeringens avsikt att skapa ett regelverk som gör att människor som inte kan jobba eller är svårt sjuka ska tvingas till arbete. Men många människor känner ju stark oro när de ser denna förändring. Har de missuppfattat vad det handlar om?

- Nej, det är säkert en kombination av olika saker. Regeringen ska ta på sig sin del av skulden, försäkringskassan ska bära sin del. Sedan handlar väldigt mycket om kommunikation. Men ytterst handlar det om att regeringen och försäkringskassan inte har haft samma uppfattning om regelverket.

Socialministern borde veta vad han pratar om.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

 1. leif

  Here we go again. Alliansen skyller ifrån sig, för din vetskap skall du veta att FKs anställda har påpekat felen med dom nya reglerna ett bra tag. Självklart kom det ingen reaktion från alliansen så länge inte media brydde sig. Ni har gjort bort det, ju fortare ni accepterar och erkänner så kan alla gå vidare. Men ni måste även fixa till erat slarvjobb

 2. Isak

  Bäste Socialministern. Nästa år kommer 50.000 personer att
  få rehablitering. Nu så går 90% av alla sjukskrivna till-
  baka till sitt gamla jobb. 90 % av dom som inte går till-
  baka till sitt gamla jobb blir omplacerade hos den gamla
  arbetsgivaren efter rehabliterade insatser eller som del-
  tidssjuksrivna. Kan socialministern förklara vad som är nytt, och vad går den nya rehabiliteringen ut på? Hur många är det som inte friska men ändå för sjuka för att inte komma i fråga för jobb på den öppna marknaden? Hur
  många kommer att slängas ut i arbetslöshet? Hur många blir
  förtidspensionerade?

 3. Isak

  Bäste Herr Socialministern, regeringen har tagit på sig en del av skulden för att det har blivit så turbulent i denna
  fråga. Vad och vilken skuld har regeringen. Vad och vilken skuld har försäkringskassan. Och isåfall har försäkrigs-
  kassan tagit på sig denna skuld. Och varför ansåg man det nödvändigt att komma med en ny lag med direktiv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>