Förtroendet behöver återskapas.

Förtroendet ska återskapas. Orden kommer från Röda Korsets styrelse. Och visst är det ett behov av detta. Det är inte lite pinsamt då styrelseordförande sitter på en lön på över 800 tusen då intäkterna kommer från ideellt arbetande människor.

Visst arbetaren är värd sin lön. Men det är alltid intressant att resonera vilken nivå som är relevant. Alternativet för Bengt Westerberg är också en fundering. Om nu Bengt gör ett bra jobb och alternativet är att han lämnar uppgifterna och tar ett annat jobb inom näringslivet. Så det är viktigt att resonera vilka nivåer är relevanta.
Men det blir ju dock lita knepigt för alla de ideellt arbetande människorna som går med sina bössor och tigger pengar till hjälpverksamhet att veta att den största delen går till den interna administrationen.
 
Och ännu knepigare är det för oss som ska skänka pengar att veta att våra pengar inte når den hjälp vi önskar. Hur villig blir vi då att skänka pengar? Om inte nåt händer så torde Röda korset se en extrem minskning av intäkterna. Människorna kommer inte vara lika villiga att skänka pengar. Och det kommer också finnas mindre bössor ute att skänka sina pengar i. alltså idealiteten hos medlemmarna kommer att svikta.
I vår kommun har vi ett antal äldre personer som gått med bössan i många år. Tänker på avdelningen i Vännäsby som för nåt år sen firade jubileum.
 
Nog behövs förtroendet återskapas. Det handlar om överlevande av organisationen.
Etiketter: , ,

En kommentar

  1. lf

    I huvudsak en bra blogg.Jag trodde i min enfald att de tog dessa uppdrag av ideella skäl eftersom de har stora inkomster från andra håll.Förtroendet är i botten för dessa organisationer och det har skapats av ledningsorganisationerna generösa utdelning till chefer.Riv ned och börja om med helt nytt folk.Givarna ska inte behöva uppleva att en stor del av pengarna går till toppskiktet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>