Alliansen debattutmanar de rödgröna.

Alliansen har  utmanat de rödgröna partierna på debatter för att diskutera viktiga vägval för Sverige.

Alliansen har 22 statsråd som nu vill möta de ansvariga hos de rödgröna, område för område. Det finns många frågor som är viktiga för Sverige. Hur fortsätter vi att stärka arbetslinjen i Sverige? På vilket sätt kan vi förbättra villkoren för landets småföretagare så att de anställer fler? Hur ser vi till att alla lär sig tillräckligt med kunskaper i skolan? Hur gör vi sjukvården ännu mer tillgänglig för människor? Och hur skapar vi förutsättningar för ökad trygghet för de äldre? 

 

Debattutmaningen skedde den 5 maj i form av ett brev från de fyra Allianspartiernas partisekreterare till partisekreterarna i det rödgröna samarbetet. Brevet ser ni nedan:

 

 

Till partisekreterarna i det rödgröna samarbetet

 

Kollegor,

Höstens val är ett av de viktigaste i modern tid. Sverige är på väg ut ur en internationell ekonomisk kris och ska välja vilket regeringsalternativ som kan skapa förutsättningar för fler jobb och säkra välfärden. 

 

Häromdagen presenterade ni er gemensamma politik. Nu är det dags att ge människor besked om hur en röst på den ena eller andra sidan kan göra Sverige till ett bättre land att leva i. Därför bjuder vi in till de första debatterna någonsin där regeringsalternativen ställs mot varandra. Område för område vill vi mötas och ställa Alliansens förslag mot era. 

 

Det finns många frågor som är viktiga för Sverige. Hur fortsätter vi att stärka arbetslinjen i Sverige? På vilket sätt kan vi förbättra villkoren för landets småföretagare så att de anställer fler? Hur ser vi till att alla lär sig tillräckligt med kunskaper i skolan? Hur gör vi sjukvården ännu mer tillgänglig för människor? Och hur skapar vi förutsättningar för ökad trygghet för de äldre?

 

Regeringsalternativen är klara och detta blir en spännande valrörelse där alternativen har ett ansvar gentemot väljarna att redovisa våra förslag och klargöra skillnaderna. 

 

Låt oss nu mötas över hela Sverige i debatt om hur vi vill utveckla Sverige efter valet. Vår uppställning är klar. Vi har 22 statsråd och vi vill nu möta era ansvariga, område för område och diskutera viktiga vägval för Sverige.  

 

Vi ser fram emot ett positivt svar på denna debattutmaning så att vi kan gå vidare och arrangera formerna för debatterna.

 

 

Spännande att se om utmaningen antas.

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>