Kloka beslut..

På dagens vård och omsorgsnämnd så fattade vi en hel del beslut. Och de allra flesta var kloka beslut 🙂 Eller egentligen alla.

 

  • Vi hade ett antal spännande projekt som vi avhandlade. Både avrapportering och förslag till nya projekt. Det mest intressanta är ett EU-projekt där vi nu håller på att söka partners ute i Europa. Storleken på projektmedlen är 35 miljoner som ska fördelas på 5-6 olika projekt.  Att vi som liten kommun kan vara med på denna nivå är intressant och det vill jag till stor del tillskriva vår duktiga verksamhetsutvecklare Anita. Och det är spännande att se om vi får bifall med vår ansökan i INTEREG IVC.
  • Nattpatrullen beslutade vi tillföra en jourtjänst så vi kan upprätthålla en god och säker vård även på natten. 
  • Vi resonerade om möjligheten att uppmuntra de medarbetare som gjort lite extra. Ett system med morötter är intressant att inför i vården. Här måste vi jobba fram en bra och rättvis struktur.
  • En översyn av vår LSS-verksamhet var också på agendan. Vi har haft frågan gällande i flera sammanträden och verkligen jobbat med frågan. Nu har vi kommit till ett avstamp med klara direktiv för verksamheten och även sett en hel del siffror vad verksamheten kostar och vilken standard vi har.
  • Vi håller på upphandla maten då vi inte längre kommer att laga mat i Rickis kök. Och vi fick resonera hur vi ska lägga upp kriterierna för upphandlingen. Det är ju som bekant viktigt att ett upphandlingsunderlag är genomarbetat då detta sedan styr vilken aktör som blir aktuell.

 Ja detta var ett axplock ur den 24 punkters långa dagordningen

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.