4 timmar

För en tid sen såg vi vår Socialminister gå ut och tyckte att vi ska lagstadga om att man inte ska behöva sitta hur länge som helst på akuten.

Alla har vi nån gång suttit och väntat på akuten. Och varje timma man väntar känns oftast som flera veckor. Mest prekärt är det när man är där med barnen och fast de har prioritet så blir väntan flera timmar.
 
All respekt ska vårpersonalen ha. Och det finns ju faktiskt många orsaker till att man får vänta. Och även orsaker som är svåra att påverka. Läkarna kan vara på operation t.ex. eller upptagen med andra patienter som man inte kan avbryta just på stunden. Men det finns inte försvar till att man ska få vänta hela dagar.
 
Göran Hägglund föreslår att man inte ska behöva vänta mer än 4 timmar. Det är en logisk väntetid. Här har mottagningen möjlighet att göra det man ska och att ändå prioritera akutpatienterna.
 
Vi vet att kömiljarden har gett oerhörd effekt. Och ibland är morot bättre än piska. Men klart är att det behövs en bättre struktur inom sjukvården.
Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.