Lobbymöte.

Är i Örebro på rikstinget. Igår hade vi inledningen och början på förhandlingen. Sen ajournerade vi oss för att ha några intressanta seminarier. Bl a annat så var jag på ett seminarium i företagande där Mats Odell hade bjudit in två företag för att visa på företagarnas samhällsintresse. Ett av företagen var Ica som representerade av deras koncernchef och ha berättade rätt många intressanta fakta.

 Ica-rörelsen ör ett intressant företag. Det handlar om ca 1300 egna företag både större o mindre. Och 700 av dessa 1300 är företag med mindre ån 10 anställda. Sedan finns det naturligtvis en del stora drakar också. Ni som sett filmerna som Ica kört i 9 år nu vet att de har ett samarbete med Samhall i ett projekt som heter Vi kan mer. Projektet går ut på att Ica ska anställa mellan 500 och 1000 funktionshindrade. Från filmerna känner vi igen Jerry (som egentligen heter Mats), Mats har blivit en kändis med 260 tusen vänner på Facebook. Nå hur har det gått. Jo i 220 av Ica företagen har man till dags datum anställt 390 funktionshindrade. Så målet kommer att uppnås.

Nu ska jag slänga i mig frukosten för Mats Odell vill träffa 2 representanter från varje län som berörs av vattenkraften. Det pågår tankar om utförsäljning av delar av vattenfall och nu funderar vi hur det blir med de medel som kommer tillbaka till kommunerna etc. Vi i Västerbotten och Norrbottningara har drivit på för att få klarhet frågan. Så därför ska vi sitta ett 10 tal personer och diskutera i saken innan förhandlingarna av de tre intressanta propositionerna återupptas. Mats är bra på att lyssna så vi kommer nog få gehör för våra tankar.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Rune

  utförsäljning av vattenfall..!!! det måste vara ”dårars ideer”
  att man bara kommer på den iden är närmast oroväckande!
  du kan väl redogöra vad svenska folket har för vinning av en sådan försäljning med all uppoffring som folket runt de 92 av vattenfall ägda kraftverken har gjort! sen i din redogörelse ska du def. inte säga att det kommer att bli billigare för då förlöjligar ni er ännu mer…
  det är även oroväckande när man ser vilken kompetens som finns runt era diskussioner i frågan…Skrämmande…!!!

 2. Hans-Inge Smetana

  Svar till Rune (2010-07-02 11:46)
  Nu är vi det parti som har en helhetstanke i saken. Man ska inte sälja ut bara för att det ska så vara. Däremot så är det viktigt att se över helheten och Vattenfall står inför stora krav på investeringar mot en grön elproduktion. Jag kommer inte berätta vad vi pratade om men skulle jag gjort det skulle även du känna dej nöjd. Sen har du helt fel i din sista slutsats. Det handlar faktiskts om en samlad kunskap som är svår att få fram på annat sätt. Det är liksom inga duvungar på finansdepartementet med bl a Mats i spetsen. Så håll ut så kommer mer info framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>