Sabotage – förtäckt hot.

Igår jobbade jag med vår hackade hemsida. Och i morse när jag vaknade så var alla våra skyltar sönderbrutna och hemkörda till vår gård. Man kan se det som ett tecken på att man vill tysta mig men då har de gett sig på fel person.

Alla skyltar med min bild på är alltså hemkörda och lagt på olika ställen på tomten. Sedan var det ställt ett antal utanför vägen i bredd så man inte kunde köra förbi.
 
Naturligtvis har jag polisanmält händelsen och man kan fundera om det är en systematisk aktion mot kristdemokreterna i länet. Först hemsidan och nu sen alla skyltar. Många vet att jag arbetar som ombudsman på länet. Man har verkligen gjort sig till när man letat reda på vart jag bor och lämnat skyltarna där.
 
Att skyltarna varit nersparkade några gånger tidigare har jag tagit med jämnmod men detta tolererar jag inte. Men skrämma mig till tystnad gör man inte så lätt.
Etiketter: , , ,

8 kommentarer

 1. Bo-Gunnar Wikström

  Så oerhört tragiskt ! Lika tragiskt oavsett vilket parti som som än råkar ut för sånt här. Man får ju hoppas att det är någon/några som bara tror att de gjort ”en rolig grej”, och inte förstår att det är ett angrepp på demokratin. Jag delar verkligen din upprördhet över detta Hans-Inge ! Vi har inte alls samma uppfattning i många frågor, men jag respekterar dig för att du står upp för vad du tror på !

 2. Hans-Inge Smetana

  Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-08-29 16:35)
  Tack för ditt stöd Bo-Gunnar. Ja man blir trött på sånt här och det är precis som du skriver ett övergepp på demokratin. Men du som känner mig vet att jag kommer fortsätta kämpa för det jag tror är rätt.

 3. Hans-Inge Smetana

  Svar till Sonja Eriksson (2010-08-29 14:58)
  Nej man trodde att sånt här inte händer i lilla Vännäs. Men uppenbarligen har jag retat nån och det är ju itne bra. Samtidigt känns det väl också bra att man gjort avtryck. En slätstruken politiker är ju det värsta som finns. Men det är inte kul. Sen är det massa extraarbete.

 4. Monica Wahlström

  Jag har så svårt att begripa detta! Ok att omdömeslösa ungdomar river ner skyltar – det förefaller vara oundvikligt, men detta är ju långt värre… Inte tycker jag du är särskilt retfull heller, även om du valt fel alliansparti ;-)
  Hoppas du kan stå emot och inte låter dig påverkas. Fast jag förstår om det är svårt. Lycka till!

 5. Hans-Inge Smetana

  Svar till Monica Wahlström (2010-08-29 19:56)
  Tack för stödet Monica. Jo visst blir man less. I princip varje kväll har jag varit runt o satt upp dem och nu detta. Nu är de dessutom så trasiga så de inte går sätta upp. Men då köper man nya :-) Skam den som ger sig. Demokratin kan inte få lida nederlag. Men nog har man retat upp några eftersom alla andra affischer är kvar även våra partiaffischer men alla mina personvalsaffischer är sönder.

 6. Karl-Gustav Sjöström

  Jag delar givetvis alla de övrigas uppfattning att sådant här inte skall få förekomma.

  En helt annan sak är att jag tycker att all denna uppsättning av skyltar inför valet är tämligen onödigt. Det betyder förstås inte att jag stödjer dem som river ner dem.

 7. Hans-Inge Smetana

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-08-29 23:03)
  Tack Kalle för ditt stöd. Nu om något behöver jag din röst :-)
  Visst man kan fundera över behovet av skyltar. Tror faktiskt att det är få som väljer parti utifrån affischerna. Mem det handlar om att synas och nog såg vi i KD i Vännäs att skyltarna förra valet gav resultat. Riket backade men i Vännäs gick vi framåt. Men vad som ger effekt är svårt att säga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>