Socialdemokraterna designar o manipulerar valresultatet.

Fullmäktige inleddes med att dela ut en del stipendier. Bland annat så delades kulturstipendium ut postumt till fotoföreningen Flabb på förslag av min partikamrat Erik Sedig i barn o utbildnings nämnden. Ett hedervärt arbete gjordes av Benny Persson i föreningen.

Några ytterligare stipendier delades ut innan förtroendevalda som avslutat sina uppdrag avtackades. Många förtroendevalda hade hedervärt många år engagerat sig i sina uppdrag. Den som hållit på längst denna gång hade 34 års tjänstgöring.
 
Vi fick några ord på vägen av det avgående oppositionsrådet Britt Strömberg. Hon talade sig varm för bl a Liljaskolan. Hon poängterade det goda samarbetet och jag är beredd att hålla med henne. Tack Britt för den här tiden. Vi har ju suttit tillsammans i många konstellationer och arbetat bra ihop. Mellan raderna så hann vi också få en kort presentation av vår nya kommunchef. Åsa Ågren – Wikström. Hon börjar hos oss den 7 mars. Och det slog mig att det är skillnad på hur högt mikrofonen ska vara i talarstolen gentemot förra kommunchefen.
 
På fullmäktiges dagordning hade Kristdemokraterna. Två motioner. En som blev bifallen i sin helhet och en som bifölls i vissa delar. Den som bifölls var motionen som jag skrivit om ungdomens frågestund. Alltså att ungdomarna ska få en egen punkt på dagordningen där de kan ställa frågor till fullmäktige. Hoppas nu att vi får bra synpunkter o frågor från ungdomarna. Tillägget blev att det ska utvärderas efter två år. Det är i o f sig kort tid men vi enades ändå om det i slutändan.
 
Motionen som bifölls i vissa delar handlar om kommunens upphandlingar. Att vi bl. a ska köpa mer lokalproducerat mat. I de tillämpliga delar så kommer att satserna att beaktas när det ska göras en ny upphandlingspolicy. Eftersom vi tillhör den partigrupp som lämnat in flest motioner så tackade jag fullmäktige för bifall som vi egentligen inte är så bortskämd med.
 
När vi kom till valen till styrelser och nämnder märkte vi den hårdnande attityden. Bl a så kom en ny punkt där man föreslog två ersättare till i kommunstyrelsen. Ett förslag som Socialdemokraten Willie var enormt emot innan valet. Nu står han raljeranden med kommunallagen i handen och hävdar att kommunallagen ger det förslaget som han för några månader sedan var emot. Sen kom det fram att det handlar om det avtal som S och C har. Det är nämligen två personer till man vill ha in så då ändrar man bara helt plötsligt. KD, M, FP lade ner sina röster.
 
Sen fick vi en rejäl diskussion om det pinsamma i att Centern och Socialdemokraterna manipulerar valresultatet. Och det mest pinsamma var inlägg från en annars högt ansedd Centerpartist som lyfte fram att vi kört ut Centern. Och i själva verket är det C som har brutit förhandlingarna tre gånger. C har tappat ordentligt i valet. Alltså färre har förtroende för C så är det bara. Och det ska man nu kompensera med att manipulera valresultatet.
 
Vi hade naturligtvis en del ajourneringar under mötet. Och valen markerades och inte mindre än 4 ggr så valde majoriteten C jämfört med andra inom oppositionen. Så att deras avtal ”bara” gäller v ordförande poster fick vi alltså minst 4 bevis på att så inte var fallet vid detta möte och det kommer med all sannolikhet bli åtskilliga sådana bevis under nästa fyra år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>