”Nu förbättrar vi kristdemokrater sjukförsäkringen”

Emma Henriksson

 – Förbättringar i sjukförsäkringen är ett tydligt resultat av Kristdemokraternas arbete i frågan. Vi har lyssnat på dem som på nära håll har sett konsekvenserna av förändringarna i sjukförsäkringen.

Både det positiva och det som inneburit att personer har hamnat i kläm. Utifrån det har vi arbetat intensivt med att försöka få till stånd de förändringar vi har sett som nödvändiga. Det arbetet ger nu utdelning. Alliansens sociala röst hörs tydligt idag, säger Emma Henriksson. Kristdemokraternas talesperson i socialförsäkringsfrågor.

Hon har lett en arbetsgrupp under Göran Hägglund och Socialdepartementet som arbetat fram de förslag som nu blir hela regeringens. 

Det finns nu lösningar på flera av de problem som uppstått i samband med de stora förändringarna av sjukförsäkringssystemet. Syftet har hela tiden varit att den som är försäkrad och blir för sjuk för att arbeta ska ha en ekonomisk trygghet.

Det blir ett nytt boendestöd och en ny särskild ersättning för dem som kallats ”nollklassade”, alltså de som återvänder till sjukförsäkringen men saknar försäkrad inkomst. Detta innebär att det i framtiden inte blir försörjningstöd utan sjukförsäkringssystemet även i fortsättningen. Detta gör att ekonomin förbättras avsevärt för denna grupp.

Vad säger du B-G? Du ser att KD har drivit på i den fråga du inte trodde vi brydde oss om. Den sociala rösten i Alliansen är viktig att lyssna till. Detta är bara början. Det kommer fler förändringar.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. B-G Wikström

    Maria Larsson gick ju också ut för några dagar sedan och konstaterade att de barn som placerats i olika hem och behandlats riktigt illa inte skulle få någon ersättning, tvärtemot vad utredningen kommit fram till. Någon tid senare så kom det, som vanligt, från KD-håll att ”vi ville ju inte detta, utan det var de andra i regeringen”. Så 2 frågor : Visst är det ruskigt lätt och fegt att alltid i efterhand skylla bara på de andra, eller hur ? Och, hur kan man då sitta i en regering som satsar ALL SIN KRAFT på att slå på de mest utsatta ?
    Tycker du verkligen att KD har någon som helst trovärdighet kvar ? Jag misstror dig inte när du säger att KD jobbar för att de svaga ska få någon förbättring men med vilken kraft och med vilket engagemang ?
    Jag kan också engagera mig i politiken och säga att alla ska ha 1 miljon i lön eftersom jag vet att det inte går, men då kan jag ju bara säga att det berodde på de andra…..
    Fredrik Reinfeldt är en person totalt utan känslor och som inte bryr sig det minsta om folk avlider, blir utan mat, sparkas ut från sjukförsäkringen till 0 kr i ersättning, får sova på gatan etc etc… men hur kan KD medverka till detta ?????

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till B-G Wikström (2011-09-24 17:34)
    Det är tyvärr ofta så att det är 3 mot 1 i första skedet med förhandlingarna mellan partierna i regeringen. Men med goda argument får vi igenom många saker och andra får vi inte igenom just då.
    När det gäller barnutredningen så är det faktiskt så att Maria var nödgad att säga att det inte skulle bli nån ersättning då de andra tre var emot. Så gjorde hon helt rätt att bjuda in oppositionen vilket skrämde de övriga i regeringen att skyndsamt ändra åsikt. Ett klokt agerande av en minister med hjärtat på rätta stället. Skriver nog om detta i en blogg framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.