Är media opartisk?

Media har redan bestämt sig. De lyckades med Mona Sahlin, Maud Olofsson och Lars Ohly. Nu har man en kvar och det är Göran Hägglund man ger sig på. Man har bestämt sig att lyfta fram honom med krisstämpeln i pannan. Han ska bytas ut!

Det skickas frågemallar till oss Kristdemokrater ute i landet från Expressen, Aftonbladet, SVT etc och jag har inte sett maken till partiska undersökningar. Frågorna är så ställda så man kan inte annat än svara att Hägglund ska avgå. Jag som en gång trodde att media var opartisk! Hur många gånger har man inte varit på riksting eller kommundagarna och på vägen hem läser man Expressen, Aftonbladet etc och ställer sig snabbt frågan: Har vi varit på samma möten?
 
Eftersom jag väl känner till partiet på riksplanet så vill jag dementera den krisbild som media målar upp. Den ska nyanseras en hel del. Visst opinionssiffrorna borde ha legat en bit upp så är det bara. Men är allt Göran Hägglunds fel?
 
Vi liksom i alla partier har några som skriker högt för att få synas. Man lyssnar inte vad fotfolket säger. Men när valen till partiordförande vid sommarens riksting gjordes så tittade jag på de som är mest kritisk. De gav partiordföranden sina stående ovationer även de. Var är logiken. Då borde man väl ha lyft fram någon annan. Min trovärdighet mot såna personer blir låg.
 
Men partiordförande väljer partiets medlemmar och inte media. Det är min bestämda åsikt!
 
Nu målar också Expressen ut att partikassan ska vara slut och partidistriktens kassa likaså. Eftersom jag har god inblick i vår kassa i distriktet i kronor o ören så måste jag starkt dementera ett sånt påstående. Om man räknar ihop totala intäkter i landet så finns ungefär 80 % av intäkterna innan förra valet kvar i våra kassor i landet. Och man har på riks slimmat organisationen för att komma ner till rätt bemannig. Så nån ekonomisk kris råder inte. Visst nog skulle man haft mer pengar för att möta denna anstormning mediamässigt. Men som Expressen skriver att pengarna är slut är inte sant.
 
Men har man bestämt sig att utmåla ett parti i kris så gör man det. Det mest beklämmande är att om media nöter på med sin version så blir det snart så. Det är ju inte alla som har möjlighet att syna hur det verkligen ser ut. Så vems ärenden går media?
Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Kicki & Christoffer Hedlund

    Jag måste säga att du är modig Hans-Inge som påtalar att media ibland agerar opartiskt och felaktigt. Som politiker kan jag tänka mig att det är ”smart” att hålla sig väl med media då de bestitter makten att mobba ut en person vs upphöja någon.

    Att media vinklar och försöker göra en anka av ”ingenting” är inget nytt fenomen. Men fortfarande inte heller etiskt rätt eller moraliskt försvarbart. Att media väljer denna vinkling beror, vad jag förstår, på nyhetsvärdet. Mobbing-liknande hetsjakter har ett stort nyhetsvärde. Och en tidning styrs nog ytterst av att överleva som tidning då konkurrensen även här är hård.

    Det kanske var bättre förr när vi hade tidningar som var förankrade i olika partier. Idag skriver samma reporter reportage för både VK och VF. De ändrar bara lite i texten så att det ska passa tidningens profil. Att VK/VF gör så här handlar om besparingar. Nu kan de skicka ut EN bil med EN reporter och EN fotograf istället för att två olika bilar ska åka dit. De halverar sina kostnader.

    Vårt samhälle styrs inte av sunda grundläggande värderingar. Vi styrs av pengar. Det gäller inte bara VK och VF utan även politiska partier, regeringen, skolor och myndigheter. Det parti som tar upp kampen mot detta tror jag har många röster att vinna.

    /Kicki

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kicki & Christoffer Hedlund (2011-09-23 18:46)
    Man måste våga vara ärlig. Lokal media är inte värst. Tror heller inte på media förankrat i varje parti utan tror på media som opartiskt granskar och meddelar folket sanningar i alla delar. Sen finns det ju tolkningar av sanningen.
    Klarar inte media att vara ”opartiskt granskande” så anser jag att vi som mediakonsumenter fortsatt blir ”lurade”.

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Sven. (2011-09-23 17:31)
    Jo det har jag begripit för länge sedan men jag kan väl få belysa det igen för jag gillar det inte. Jag brukar inte gilla om man säger sig vara nåt man inte är. Vill nog mena att media inte är så opartisk som man säger sig vara.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Sven. (2011-09-30 14:54)
    Jag betackar mig för dylika publikationer.
    Detta med pressstöd är också en kvarleva av svunnen tid. Kan inte en publikation bära sig själv. Ska vi då ha den kvar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.