Göran Hägglund om avtalet.

Göran Hägglund skriver i sitt veckobrev om avtalet med Saudiarabien.

" Det samarbetsavtal som Sverige har med Saudiarabien tecknades av den socialdemokratiska regeringen 2005. Kristdemokraterna var redan då mycket kritiska. Sverige ska förstås inte sluta avtal med Saudiarabien på det militära området. Avtalet har förnyats under vår regeringstid då vi kristdemokrater ville att Sverige skulle avbryta avtalet av samma skäl som vi tyckte att Sverige aldrig borde ha ingått detsamma. Men det fanns olika uppfattningar i regeringen. Vi fick inte vår vilja igenom och avtalet förlängdes.

 

Saudiarabien är en av världens mest brutala diktaturer och det ligger inte i Sveriges intresse att stärka diktaturen. Tvärtom. Därför är det Kristdemokraternas bestämda åsikt att avtalet mellan våra båda länder bör rivas."

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>