Region Västerbotten behövs!

Region Västerbotten behövs och har ett stort berättigande att samordna i vårt län.

Sitter i regionsstyrelsen samt ersättare i arbetsutskottet så jag är väl bekant med vilket samordningsansvar regionen borde ta på sig. Idag skriver jag tillsammans med fullmäktigeledamöterna från vårt parti vad vi tycker man bör göra.

Vi har drivit på men inte fått med oss majoriteten. Men vi fortsätter oförtrutet att verkar för demokrati  även i Region Västerbotten. När vi startade Region Västerbotten så var tanken att vi skulle starta det för att träna oss inför en storregion med 4 län.

Nu verkar det dröja och i dagens tidning skyller bl a Lennart Holmlund på Moderaterna. Han gör det som vanligt för lätt för sig. Moderaterna är helt riktigt inte med på att vi ska inrätta ett direktvalt regionfullmäktige och moderaterna har bromsat regionutvecklingen. Men även Moderaterna var inne på en 4-länslösning. Nu är det bl a Lennart Holmlunds partikamrater som bromsar en storregion både från Västernorrland och Jämtland. Så han bör sopa framför sin egen dörr den gode Holmlund.

Vi Kristdemokrater menar att det är hög tid att bilda ett direktvalt fullmäktige av region Västerbotten. Norrbotten o Västernorrland går nu fram med de tankarna. Då är det otroligt naivt att tro att de ska backa efter valet som tydligen sossarna tror.
Att fortsätta med det demokratiunderskott detta innebär är odemokratiskt. Och att lämna tillbaka det regionala utvecklingsansvaret till landstinget är inget någon önskar. Men det kan bli verkningsgraden om vi inte agerar.
Sjöstrands utredning säger att det inte får finnas KSO (just sådant som regionen är) efter 2018. Så vad väntar vi på? Bilda direktvalt fullmäktige så folket kan välja sina ledamöter och fortsätt att förvalta vårt län och på sikt bilda en sjukvårdsdirektion som tar över sjukvården så kan vi sen lägga ner landstinget. Det vore melodin. Läs vad vi skriver i dagens VK.
Etiketter: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>