Han fortsätter i samhällets tjänst.

Vår Europa parlamentariker o förre partiledare Alf Svensson har fått nya uppdrag. Som ni nog känner till så lämnar han europaparlamentet vid nästa val, men inte kommer han avsluta sin politiska karriär.

Han har valts in som representant till FN:s råd för mänskliga rättigheter för Christian/Centrist Democratic International (CDI), på organisationens styrelsemöte i Budapest.  CDI har över över 100 kristdemokratiska partier i Europa, Latinamerika, Asien och Afrika. Alf Svensson är sedan tidigare vice president i CDI.

När han lämnar parlamentet efter valet så kommer Alf ha kvar egagemang i styrelserna för Star for Life samt för ASSK (Aung San Suu Kyi) World Freedom Fund, Georg och Eva Kleins stiftelse och Sverige Israel information (SII).

– Det känns otroligt spännande och förstås ansvarsfullt. Jag hoppas kunna bidra något till att respekten för mänskliga fri- och rättigheter och individens integritet stärks. Uppgiften blir att följa FN:s MR-verksamhet i Geneve och New York. Och kampen för frihet måste fortsätta världen över. Vi får inte nöja oss förrän demokratiska värden genomsyrar varje kontinent. Och så är, som alla vet, inte fallet för närvarande. Miljoner barn och kvinnor i synnerhet, lever under förtryck, säger Alf Svensson med sitt vanliga eftertryck.

Jag önskar o hoppas han också får lite mer tid att ”bara” vara pensionär med en god bok tillsammans med sin Sonja i sin favoritort Gränna. Det är honom väl förunnat efter ett helt liv i samhällets tjänst.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.