God Jul!

Så står nu julen ännu närmare dörren än igår. Barnen som har kommit hem börjar nedräkningen tills morgonpaketet som redan ligger under granen får öppnas.

Vi kommer som traditionen bjuder ha ett paket till varje barn under granen som får öppnas direkt på morron. Så har man nåt att sysselsätta sig med under dagen medan köttbullarna ska rullas, revbensspjällen stekas och skinkan griljeras. Numera handlar det enbart om barnbarnen då jag inte har något barn som fortfarande är barn i juridisk bemärkelse.

Någon julklapp är kvar att inköpa medan fler ska slås in. Så här vid jultid när familjerna samlas så går osökt tankarna till dem som inte har någon familj. Till dem som under året mist sina nära o kära eller till de som under året drabbats av sjukdom. Tänker på den klasskamrat jag träffade för några dagar sedan då jag frågade vad det blir till jul. Jag köper en smörgåstårta och sitter själv framför tv:n. En sån här dag skulle man villa man bjuda in alla ensamma i värmen för att få känna kärlek och värme från medmänniskor som man nog inte alltid känner.

Önskar er alla en God Jul och särskilt till er som mina tankar går till.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.