Högt o lågt.

Så har jag högt flygande planer igen.

Sitter i läderfåtöljen på Norwegians plan och denna gång har jag längre tid på mig att surfa. Oftast brukar destinationen vara Stocholm o riksplan. Denna gån är destinationen en helt annan. Om 3 timmar landar vi om allt går bra i Telaviv. Ska bli spännande att åka runt i Israel.

Har varit i Israel en gång tidigare i samnband med en konferens. Det var 2006 och i samma veva som man hade gjort en karikatyrteckning av Mohammed. Det gillades ju som bekant inte av alla så man kunde inte garantera vår säkerhet i landet vilket gjorde rundresandet omöjligt. Så den gången befann vi oss i Eilat hela tiden. Den skadan har jag tänkt reparerea nu.

Så vi hoppas att allt kommer gå bra. Kameran är med och slutararmen kommer nog få jobba så där minst 2000 gånger. Fantastiskt med den nya tekniken att det bara är att ta kort tills man blir nöjd. Annat var det på den tiden det rörde sig om antingen 24 eller 36 bilder per film. Å andra sidan om man laddade den snålt fick man ett par exponeringar extra. Men man hade inte en aning om resultatet förrän man fick det hemsänt. Så dagens fotografer är ganska bortskämda. Tekniken går framåt och när jag får tid ska jag använda den inköpta skannern och digitalisera de ca 20000 diabilder jag har i arkivet. Här finns nostalgibilder i alla valörer för att inte tala om smalfilmerna.  Att det ska vara så intressant med teknik.

Nu kommer frågan i kabinen: Kaffe, te, kaffe ,te och värdinnornas nackar gör ett bra jobb både till höger o vänster. Varför säger dom aldrig mjölk?

2 kommentarer

  1. Thomas svärson

    Res med ett riktigt flygbolag nästa gång, så ska du se att de frågar även om du önskar mjölk/grädde! 😉 (SAS är bäst, och behåller skattepengarna inom norden!) Dessutom blir det billigare med SAS än skatte-förflyttarna Norwegian om du reser ofta med flyg…

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jag åker med alla bolag. Men åker med den som för stunden är förmånligast. Och denna gång var det Norwegian.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.