Selektiva inbjudningar.

Som valledare för det parti som tillhör den största partigruppen i Europaparlamentet blev jag duktigt irriterad i går morse.

När jag slog upp VK så hade en stor EU-debatt ägt rum i Umeå. Och när jag började kolla upp så var det inte en utan tre debatter denna dag utan någon Kristdemokrat. Och det är inte för att vi inte vill eller hade möjlighet. Utan helt enkelt att man inte inbjudit oss.

När vi nu borrar i saken så fick vi reda på ett par debatter till som är inbjudit till utan att inbjuda alla partier. Man har helt enkelt valt bort det parti som tillhör den näst största internationalen i världen. Varför?

Några av debatterna arrangerades av Europa direkt och dom borde verkligen skämmas. Dom lever på skattemedel och borde självklart kalla de partier som finns representerade i parlamentet. Eller har man helt plötsligt ”glömt” att inbjuda oss till tre debatter samma dag, och dessutom ”glömt” kalla till ett par andra som ligger några dagar bort.

Jag håller det för helt osannolikt. Kan hellre vara så att man valt bort ett parti som man tycker har för stark kandidat. Hur som helt så är det bedrövligt och detta är påtalat till de ansvariga på Europa direkt. Har man debatt så bjuder man in alla partier som finns representerade, men kan man sen inte komma så är det en annan sak.

Detta är en renlevnadsfråga och en trovärdighetsfråga och inte minst när man får skattemedel till sin existens.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.