Valfläsket har inte härsknat!

Kalle anser fortfarande att alla vill bo på särskilt boende så fort man får möjlighet. Så han är rädd att om 85+ garanteras en plats så är alla platser upptagna av friska åldringar när sjuka 70 åringar behöver hjälp.

Behöver jag säga att han är på fel spår. Sen nämnder han fortfarande inte om vad alla underökningar visar att äldre vill ha. Man vill känna trygghet att om jag behöver ska plats finnas. Han verkar bortse helt från detta när han tar sin utgångspunkt i hur många helt friska som kommer bo i våra boenden.

Jag tror inte så kommer att bli fallet. Sen fladdrar han än hit och dit i sin retorik och menar att det ska vara valfläsk att låta äldre få ha sina sista dagar i livet på ett tryggt sätt. Ett mycket märkligt ställningstagande.

Det råkar visserligen vara valår nu men denna fråga har vi drivit under många år. Jag har också motionerat i saken lokalt, man naturligtvis fått nej av den socialdemokratiska majoriteten med stödröster från vänstern. Så jag vill göra dej besviken Kalle valfläsket har i så fall legat på bordet länge utan att härskna. För frågan är alltjämt aktuellt.

Kalle gör jämförelser med skolans område, men glömmer visst helt att det inte finns nåt område som det är gjort så mycket inom som just socialdepartementets. T o m så att tjänstemännen säger att så här mycket har det aldrig hänt inom en mandatperiod. Så staten har med råge tagit sitt ansvar härvidlag.

I ett påstående som Kalle skriver har han en poäng. Han skriver  – att var och ens kronologiska ålder aldrig kan vara avgörande. Helst vill man som kristdemokrat att alla ska få denna garanti men det blir lite knepigt. Därav en gräns på 85+. Men tydligen tycker han att det är bättre att ingen har garanti alls bara för att han inte kan sortera i begreppen.

Kalle låt nu frågan bli realitet och utredas ordentligt och inte minnst kopplingen till biståndsbedömning och socialtjänstlagen så får vi återkomma i debatten när vi har mer konkret på bordet. Då kommer du att se vilken trygghet de äldre kommer känna att samhället kan ta hand om en på ett bra sätt.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.