Trygghetsboende?

Kalle fortsätter envist hävda att de yngre ska missgynnas om det utlovas en garanti för 85+. Han har fortsatt problem med räkningen och så kommer det nog vara.

Att Kalle känner sig trygg i Vännäs är bra. Är dock övertygad om att alla de 280 st som är 85+ i vår kommun inte känner samma sak. Eller jag vet att det inte är så för jag har talat med en del av dem i saken.

Så att man garanterar 85 + platser så är det sen upp till kommunerna att se till att det finns platser att tillgå även för de yngre behövande. Det ser jag inga skillnader mot idag.

Sen måste du väl Kalle hålla med om att äldreomsorgens ansvar ligger på kommunen. Du skriver att jag lättsamt skyller på vänstermajoriteten. Men det är ju faktiskt sant att ansvaret ligger på kommunen och därmed på den styrande majoritet. Så sluta slå tomma slag i luften.

För övrigt är det mitt sista inlägg i denna sak just nu. Men gillar att debattera äldrefrågor och Kalle tycks göra det samma. En sak som jag gärna vill debattera är just trygghetsboende för äldre. Anser du det behövs i din socialdemokratiska världsbild?

Kanske vi också ska debattera om just SÄBO platser. Det kanske är på tiden att vi går tillbaka till det gamla med ålderdomshem. Eller vad säger den forne ålderdomshemsföreståndaren?

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag tror att debatten oss emellan i den här frågan inte ger så mycket mer nu. Ingen annan än vi tycks bry sig om den heller av kommentarerna att döma. Tack för din uthållighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>