Varför? Här råder nolltolerans.

Man blir så trött. Att folk inte kan göra nåt vettigare.

Ni som följt med har sett att vårt partikansli i Umeå flera ggr har utsatts för skadegörelse den senaste tiden. Nu får jag höra att man också gett sig på valstugan vi har på torget i Umeå. Likaså är det i stan någon som åker runt och slår ner enbart våra skyltar. Detta har en privatperson filmat så det är dokumenterat. Personen hörde av sig till oss och meddelade sina iakttagelser.

Att det riktas mot oss som parti är uppenbart då det är enda stugan som blivit utsatt. Att vänsterfolket inte kan hålla fingrarna i styr. Jag ör övertygad att det är vänstekrafter som ligger bakom. Alla ytterligheten inom politiken är knepiga om det än är från höger eller från vänster.

Att man debatterar och har olika åsikter och att man t o m blir ovänner i debatt är som jag ser det helt OK. Det är så inom politiken att vi kan ha en hätsk debatt mot varandra och sedan gå och fika tillsammans. Men måste skilja på sak och person annars är man inte lämpig som politiker.

Ni på Vänsterkanten låt bli dumheter nu. Vi har en smutsig valrörelse framför oss. Men som säkerhetsansvarig i länet kommer jag inte tolerera det minsta påhopp eller hot mot vare sig partiet eller någon enskild person. Det är så lätt att man tolerera knepiga skrivningar via nätet och att toleransnivån blir högre och högre. Men här tolereras ingenting och här borda alla partier ta varann i hand och hjälpa varann. Men det blir nog svårt att i det arbetet få med sig de mörka västerkrafterna.

Nu ska jag åka ner till Umeå på TV-huset för att se hur det går för våra ekonomiskpolitiska talespersoner i debatten i kväll. Behöver man fundera på att det ska handla om skatter och att vänstern vill sätta en bild att det enbart är höginkomsttagarna som tjänar på skattesänkning.

Man glömmer att ett sjukvårdbiträde har fått en månadslön till sedan Alliansen började med jobbskatteavdraget. Och skattesänkningar till trots har ändå mer pengar tillförts staten. Anders Borg kan skatta sig lycklig gentemot många kollegor i Europa.  Blir svårt för de röda att bortförklara detta.

16 kommentarer

  1. rundvikarn

    Det är inte svårt att bevisa att de rika tjänat mest på skattesänkningarna ;
    gå in på jobbskatteavdrag.se och kolla själv .
    En deltidsarbetande kassörska får några hundra , hennes chef flera tusen …..

    Sverige går i år back ca 87 miljarder jämfört med plus 80 miljarder 2006 .
    Att sedan Grekland och Italien är sämre till gör inte att vårt netto förbättras .

    Svårt att bortförklara detta …….

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Inte alls! Enligt OECD som jag tror har bättre koll på detta än du och jag tillsammas så ligger Sverige bäst till på många områden. Du nämner Grekland som nästan gått omkull etc. Men vänd på listan och inse fakta. Fast vi haft den djupaste ekonomiska krisen i modern historia så kan vi ligga i topp. Det kallar jag ansvarasfull politik!

  2. Åsiktsmaskinen

    Hur mycket pengar har Göran Hägglund fått i jobbskatteavdrag?
    Hur mycket pengar har sjukvårdsbiträdet fått i jobbskatteavdrag?

    Svaret på de två frågorna ger att jobbskatteavdraget främst är riktat till höginkomsttagare.
    Blir svårt för de blåbruna att bortförklara detta.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Men snälla nån. Vi måste ju se vad skatt innebär. Skatt betalar man på sin inkomst. Om man har högre inkomst så betalar men mer i kronor och ören än den som tjäner mindre. Inget konstigt med det. Man betalar skatt procentuellt på sin inkomst. Det är här man ska titta och då framskymtar en helt annan bild än den du försöker ge.

      • Åsiktsmaskinen

        Såklart att det är, och det medför att avdraget riktar sig mest till höginkomsttagare.
        När Alliansen försöker påskina att jobbskatteavdraget främst är riktat mot låginkomsttagare så är det självklart helt fel.

        Mina två frågor kvarstår:
        Hur mycket pengar har Göran Hägglund fått i jobbskatteavdrag?
        Hur mycket pengar har ett sjukvårdsbiträde fått i jobbskatteavdrag?

        Svara på dom.

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Procentuellt har sjukvårsdbiträdet fått större skattesänkning än socialministern

          • Åsiktsmaskinen

            Som du nog också vet betalar man med kronor i affären och inte i procent.

            -Hur mycket kostar mjölken?
            -3.7%!

            Nä, så går det inte till.

            Så då provar vi för tredje gången:
            Hur mycket pengar har sjukvårdsbiträdet fått i jobbskatteavdrag?
            Hur mycket pengar har Göran Hägglund fått i jobbskatteavdrag?

          • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

            Ibland tror jag att du är trögare än du ger sken av 🙂 Har ju svarat att man betalar skatt utifrån sin inkomst alltså procent av sin inkomst. Det har man gjort oavsett regering eller hur. Om man så sänker skatten så är det procentuellt större skattesänkning för den som har lägre lön men i kronor o ören kommer det alltid att bli mer för den som tjänar mer oavsett regering. Den som har högre län betalr också mer skatt i kronor och ören än den som har lägre lön. Är det så konstigt? Nu har jag varit så pedagogisk jag kan för dej och förstår du inte detta så kan jag itne hjälpa dej.

  3. Åsiktsmaskinen

    I övrigt har du såklart helt rätt i att politik ska kunna bedrivas på en icke personlig nivå, utan på en nivå där skillnader i politik diskuteras.

      • Åsiktsmaskinen

        Självklart betackar vi oss för dem.
        Och så även för högerns orena metoder, men de pratar du tyst om av någon anledning.
        Man ser i valkompasser några höga KD-politiker som står väldigt nära SD. Är det därför du inte nämner högerns orena metoder?

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Jag skrev i min blogg att avvarterna både från höger och vänster vill jag betacka mig för. Och vad jag tycker om SD torde var allmänt känt om du har följt min blogg ett tag. Det är många som vill belägga KD att ligga nära SD. Men faktum är att största väljarströmmen till SD kommer från S o M. En intressant uppgift att analysera.

          • Åsiktsmaskinen

            Jo, jag ser tydligt på din blogg vad du tycker om SD. Det är bra.

            Dock har du partikamrater som inte håller med dig i den frågan…

          • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

            Belägg inte mina partikamrater som att vi har nån subkultur som gynnar SD sympatisörer. Du kanske hörde vad Hägglund sa i partiledareutfrågningen. Den fråga som fick honom att höja rösten var just när SD kom på tal. Sen är det någon i landet som gjort nåt uttalande som inte gillas och det får stå för honom. Inget som vi stöder i partiet.

  4. Åsiktsmaskinen

    Går alldeles utmärkt att belägga KD-politiker med att stödja SD.
    Titta bara på bland annat Ellinor Petersens, minst sagt, grova rasistiska uttalande på sin blogg.

    Det måste du ju förstå att med sådana åsikter inom partiet så är det ju inte så lätt att undvika SD-kopplingen.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Ja nu har hon ju backat och menar att hon sammanblandat med arbetskraftinvandring och flyktingar. Så nån SD koppling finns inte hos oss. Enskilda personer från alla partier kan ha olika åsikter. Men förklara varför SD mest rektryterar från S och M. Inte från oss. Kristdemokrater vet vad det handlar om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.