Fakta går inte att prata bort, pensionärerna!

Det går som bekant inte att blunda för verkligheten. Ändå finns det människor som gör just det.

På ett populistiskt sätt försöker man tillskansa sig makten och låtsat vara alla goda gåvors givare. Men i själva verket ger men en slant med ena handen och tar mer än dubbelt med den andra. Kontentan är att pensionärerna luras flera gånger.

Nej låt Kristdemokraterna tillsammans med Alliansen istället fortsätta på ett ärligt sätt sänka skatterna för pensionärerna ännu fler gånger än de som redan införts. Den s k bromsen som alla partier var eniga om är orättvis. Pensionärer straffas hårdare.

För övrigt så klagar S på Alliansen att man har sänkt skatterna. Men helt plötsligt så klagar man på att det sänks för lite. Logik?

Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Pensionär

    Jag tycker det är bra att Ni beskattar oss pensionärer mer än arbetarna. Vi har ju råd med den högre skattesatsen då vi inte har några jobbresor. Höj istället pensionärsskatten är mitt förslag. Det är val snart…

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Helt fel väg att gå. Om inte Kristdmokraterna drivit på så hade inte 5 skattesänkningar skett. En S regeringen har aldrig sänkt några pensionärsskatter. Problemet är som jag skrev just bromsen. Och den är alla partier överens om. Annars hade det synts betydligt tydligare i plånboken. Och kom ihåg att Alliansregeringen har aldrig höjt pensionörsskatten utan sänkt den 5 ggr. Varför skillnaden blir aktuell är att jobbskatteavdraget har införts.

      • gerd

        Jag noterar att du inte vågar ta in min förre kommentar. Nu blir jag verkligen orolig över dina kommentarer. ….. Om bromsen som för övrigt vänsterpartiet inte var med på är ett problem varför tar ni inte och ändrar detta? Sedan 2006 har bromsen i reala termer inneburit att pensionerna minskat (sänkts) med 3,9 procent samtidigt som reallönerna (höjts) med 15,8 procent. Den s k bromsen som slagit till tre gånger sedan 2009 beror ju på högerregerings misslyckande med sysselsättningen. Det är ju detta som styr pensionerna. Att ni i högern dessutom beskattar pensionerna med i snitt 15 procent högre än jämförbara löneinkomster är okristligt och omoraliskt. Ni har själva lagt grunden för att åka ur riksdagen och detta blir en befrielse för oss alla.

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Har tagit in alla kommentarer och vågar nog mer än du tror, (påminner igen om din ton) men hinner inte sitta o kolla kommentarer under hela dagen. Du kan sluta oroa dej över mina kommentarer. Du talar om att det är högern som rår för att bromsen slagit till. Det är nåt som partierna var överens om hur det skulle se ut när bromsen slår till så det är inget som Alliansregeringen styr och du verkar som vanligt utestänga viktig fakta. Ska upplysa dej om en sak att vi har haft en djup lågkonjunktur möjligen den djupaste på detta århundrade. Detta till trots har Alliansregeringen både lyckats sänka skatterna och ändå tillföra statskassan tiotalsmiljarder kronor och dessutom är det avundsjuka blickar som Anders Borg får när han träffar sina kollegor i Europa. Sug på den karamellen!

  2. gerd

    Den största John Blundaren är nog du och ditt parti.
    I valrörelsen 2010 LOVADE kd att ta bort den förfärliga straffbeskattningen för de som byggt upp vårt fina land, dvs pensionärsgruppen. Ett förbehåll var att det skulle finnas ekonomiskt utrymme.
    Hösten 2009 i budgeten fanns det utrymme för ett 5:e jobbskatteavdrag som kostade drygt 6 miljarder, skattelättnader för storföretag (mest till banksektorn) 7-8 miljarder. Ni ville även avskaffa den s k värnskatten som betalas av de som tjänar mest. Detta skulle ha kostat 3,5 miljarder. Med stöd av sverigedemokraterna fick ni igenom skattesänkningar på 13-14 miljarder. Pensionärerna fick en skattesänkning på 100kr i månaden. Därmed ökade klyftan ytterligare mellan löntagare och pensionärerna. Det var alltså inte fråga om ekonomiskt utrymme utan det var en prioritering ni gjorde, Erkänn detta och sluta ljuga. Du har även fel när det gäller pensionssystemet och den s k bromsen. Alla partier hade inte del i detta. Vänsterpartiet insåg konsekvenserna och deltog inte i beslutet. Man förväntar sig att politiker ska ha bättre insikt än det du visar. Obegåvad eller lögnare. Välj själv!

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo jo lögnare får du kalla mig men det faller tillbaka på dej själv. Sen att jag ska vara obegåvad får andra bedöma. Jag tycker du ska hålla en god debatton annars komkmer jag inte ta in nån fler kommentar från dej. Det är otroligt dåligt när man inte har argument att kallar nån obegåvad eller lögnare så lågt att det visar vilken person du är och borde inte ens vara värd att ta debatt med. Men jag väljer att hålla mig på en helt annan nivå än dej. Du kan ha ideer och tankar och tro dej veta vad som gäller men tror att riksdagens utredningstjänst har betydligt klarar för sig vad som gäller än vad du har. Vi har faktist sänkt skatten 5 ggr och det har aldrig hänt om inte vi Kristdemokrater har tryckt på. Ska det var så svårt ett erkänna. Ja förstår det för då stämmer inte din dåligt förda logik. När du talar om pensionärer så talar du om kr o ören och när du talar om skattesänkning så talar du om miljarder. Den logiken går inte hem på mig i alla fall. Sen kräver du att vi ska infria vallöften året innan valet. Behöver inte säga mer…….

      Sprid inte massa vänsterpropagande som är baserad på lösryckta felaktiga fakta. Utan inse att Perssons regering inte har sänkt skatterna för en enda pensionär. Alliansregering har gjort det 5 ggr men det vill du bara blunda för. Nu har Magdalena Andersson sagt att hon vill sänka med en 50 lapp och sen kommer pensionärerna att få ökade utgifter i storleksordning 100 kr. Alltså innebär det 50 kr minus mot idag. Det verkar du tycka är logiskt och bra. Minskar det skatten som du är ute efter? Till sans…..

  3. gerd

    Kalla fakta
    ”På Perssons tid” hade löntagare och pensionärer samma skatt på samma inkomster
    Högerregeringen kom till ”dukat bord” nästan 90 miljarder i överskott. Nu är det ett motsvarande underskott
    Ni har sålt ut ganska mycket av våra gemensamma tillgångar. Det är enorma belopp. Det är lätt att påstå att vi klarat krisen bra när man sålt ut så mycket. Priset är ju att framtida vinster som tidigare förstärkt statens kassa nu uteblir.
    Sen köper ni NUON och tillskansar staten miljarder i förlust.
    När kd som parti ( observera i valet 2010) lovar att ta bort orättvisorna i skatten mellan pensionärer och arbetstagare och anger som förutsättning att det måste finnas ekonomiskt utrymme för att kunna göra det, så satsade ni betydligt mer på att sänka skatten för storföretag och löntagare. Ni prioriterar storföretag och löntagare och borstar ner lite smulor till pensionärerna och det är okristligt. Jag kallar det för löftesbrott och detta kommer förhoppningsvis att få konsekvenser för kd.
    De enorma skilladerna som i år ökat ytterligare mellan pensionärer och löntagare är framtagna av riksdagens utredningstjänst och Skattebetalarnas förening. Du kan själv gå in på deras hemsida och kolla beloppen. De ökade klyftorna är ett svek av kd. Man kan inte lova att ta bort orättvisorna och samtidigt medverka till att de blir ännu större. Att ni sänkt skatten med någon femtiolapp 5 gånger är inget att klappa sig på bröstet för.
    Partierna som gjorde upp om det nya pensionssystemet var S, MP och högerpartierna. Vänsterpartiet insåg konsekvenserna och ställde sig inte bakom detta. Bromsen som slår till allt oftare beror ju på högerns oförmåga att få bort massarbetslösheten.
    Statistik i all ära men om befolkningen ökar med ex vis 500 000 så vore det väl konstigt om antalet arbetande personer inte ökade med åtminstone 200 000. En stor del är ju arbetskraftsinvandringen.
    Detta är ingen vänsterpropaganda, det är kalla fakta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.