Hemska tanke!

Fick Socialdemokraternas valmanifest i min brevlåda igår. Första raden läser man att ett Socialdemokratiskt styrt Vännäs gör skillnad.

Då frågar jag mig vilken skillnad? Socialdemokraterna har styrt Vännäs i för många år redan så jag har svårt att se vilken skillnad det ska göra om de får fortsätta. Snarare tvärt om så kommer det att bli mer av egentänkande och navelskåderi. Kommer att bli mer av inhemska tankar utan att ha en överblick och ta lärdom av vad som händer i andra kommuner och inte minst i vår grannkommun Umeå.

Skatten kommer att höjas och då kan man fråga sig varför man ska åka till Vännäs för att bo om man arbetar i Umeå då skatten är lägre i Umeå. Man lyfter i manifestet fram den kommunala skolan som det enda alternativet. Man talar om att man vill utveckla landsbygden i vår kommun. Kallar S det att utveckla när man lägger ner byskolor?

Sen talar man om företagande. Man talar om att få människor som är arbetslösa i praktik etc. Men man talar knappt om dem som verkligen skapar riktiga jobb och inte bara sätter folk i praktik. Tänk att det ska vara så svårt för en socialdemokrat att erkänna företagen som en livsnerv i vårt samhälle. Tänk om man kunde tänka sig att öka företagens möjlighet inom fler branscher.

Vårt kommunalråd skryter med att vi är en kommun som i stort sett sköter allt inom kommunens väggar. Vore jag Johan Söderling skulle jag skämmas av en sån situation och samma eftermiddag åka till företagen och sätta mig ner med dem och fråga hur vi gemensamt ska kunna bygga ett växande och väl fungerande Vännäs med företagen som en livsnerv.

Men det sista man kan läsa är att man sköter ekonomin. Jo jo vi vet att vi ligger flera miljoner back. Och man säger att en socialdemokratisk politik lägger grunden för en god ekonomi. Ja när ska den komma i så fall? S har styrt Vännäs i många år med en allt sämre ekonomi. Totalt i storleksordning nån 100 miljoner back under min politiska period. Vår ekonomi är så dålig att vi nu anlitar konsulter för att analysera hur vi kan få bättre ekonomi.

Majoriteten skyller hela tiden på att en borgerlig regering inte tillskjuter nog med pengar. Men hur mycket regeringen än tillskjuter så blir S magarna i Vännäs aldrig nöjd utan vill hela tiden ha mer. Att den nuvarande regeringen tillskjutit drygt 60 miljoner till sedan 2006 verkar man helt glömma.

Nu hoppas man på en S regering och att det ska komma mer pengar från ovan. Att S inte har avsatt en krona extra till kommunerna i sin budget verkar man helt bortse i från. Likaså att en S regering vill ge Sverige dubbelstöten vilket innebär att man blockar bort rabatten för att anställa unga samt höjer restaurangmomsen.

Arbetsgivarrabatten är för Vännäs kommuns del 4.2 miljoner kronor. Pengar som vi alltså ska tillskjuta ytterligare om vi får en S regering. Så mycket har vi att vänta oss, alltså enbart mer kostnader om vi skulle vakna upp den 15 september med Magdalena Andersson som finansminister. Hemska tanke!

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Att skrämma väljarna för att rösta på Socialdemokraterna är du duktig på, Hans-Inge. Men kanske inte lika duktig på att tala om hur lilla KD efter valet skall göra Vännäs så mycket bättre än vad det redan är.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Kolla i brevlådan i dag bäste Kalle så får du se vad vi vill göra. Finns lite att fundera över.

  2. lf

    Jag har alltid funderat hur ni kan vara så sturska i KD.Då man hör dig och Anders Sällström uttala er så kan man få uppfattningen att ni uttalar er från en styrkeposition.
    Det är ju tveksamt om ni kommer in i riksdagen.Ni har ju hela tiden legat på gränsen.Med moderaternas stöd har ni ju hållit er kvar.
    Vadan denna sturskhet? Respekterar ni inte väljarna.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Vi kommer inte lämna riksdagen så den frågan kan vi lämna därhän och i så fall resonera efter valet. Vet inte i vilken fråga du tycker Sellström resonerat man antar att det är budgetfrågan. Kan det vara så att vi båda Anders och jag har ett extra intresse för ekonomiska frågor och skatter. Därav kommer vi med största sannolikhet utala oss tydligare i dessa frågor. Sen är ekonomin avgörande för en kommun. Jag har inget att skämmas över utan kommer även framgent säga som jag tycker oavsett om vi har 7 % eller mer. Viktigt för väljarna oavsett vad man tycker att veta var man har oss politiker eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.