Vad vill Vänstern i Vännäs?

Vänsterns ordförande i Vännäs Andreas Jansson ondgör sig över att han får så mycket intressant läsning.

Han säger att han har reklam nej tack på sin dörr och ändå får han partiinformation. Han borde veta att det handlar om samhällsinformation och det måste posten dela ut till alla hushåll enligt lag och det avtal man har med staten. Så Andreas om du inte får nåt partiprogram så ska du hellre fundera varför. Då har nämligen inte posten skött sin uppgift, förutsatt partiet i fråga skickat nåt vill säga.

Bra att du gillar vårt program. Vi Kristdemokrater har bra frågor vi vill driva för att utveckla vår kommun. Du säger att det är valfläsk eftersom du anser att jag hela tiden vill spara. Då ska jag upplysa dej om att allt inte kostar mera pengar utan många saker går göra på annat sätt och därmed uppfylla det man önskar utan stora kostnadsökningar. Det är för övrigt väldigt intressant hur en nykomling i politiken helt kan lyfta fram hur jag har betett mig i de styrande organen i kommunen.

Jag har suttit med i den budgetberedning vi haft sedan den startade då Mats Lundgren var kommunalråd. Känner mig nästan som en fosil i den församlingen då jag suttit med längst i följd av de som nu var med sista åren. Så lite vatten har runnit under dessa broar under tiden. Många förslag som jag lagt har köpts i resonemanget och andra har man vänt ryggen till. Men det är ju ett kompromissande hela tiden i politiken.

Den sista tiden som du varit med så har vi haft ett ekonomiskt läge där vi behövt spara mer än vi gjort tidigare därom råder väl inget tvivel. Annars hade vi inte haft de svårigheter vi nu ser i ekonomin. Men att du ska relatera till hur jag betett mig när vi endast suttit i några gemensamma sammanträden de sista åren tycker jag är närmast pinsamt.

Däremot kan jag mycket väl relatera till hur Vänstern har resonerat i budgetberedningen många gånger. Man har tyckt att vi kan sluta göra avskrivningar för det är ju ändå bara ”papperskostnader” så får vi mer medel att lägga ut till verksamheterna.  Detta sätt att tänka är rent förfärligt när man talar om att ta ekonomiskt ansvar. Det vet väl alla att det går riktigt på tok om man slutar göra avskrivningar när man väl behöver investera igen.

Så analysera och kom fram med vad ni själv vill göra för att utveckla Vännäs istället för att liksom vara nån åsiktspolis som belägger människor med halva sanningar och delvisa lögner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.