Äldreboendegarantin är svår för Kalle.

Stackars Kalle i Brån. Han har svårt att inse att kristdemokraterna påverkar i Alliansen. Jag ska åter tala om att det är just det vi gör.

När vi går ut med en fråga och efter nån månad så är det Alliansen politik så förstår väl en o var (förutom Kalle ) att Alliansen är ett samarbete mellan 4 partier. Men till sakfrågan.

Kalle skriver bl a: KD tycks tro – eller bara vill få folk att tro – att det är förbjudet för kommunerna att låta folk få flytta till särskilt boende utan biståndsbedömning, men nu skall man alltså genom KD:s initiativ få rätt att göra det!

Kalle har själv tidigare menat att man inte kan få SÄBO plats utan att vara biståndsbedömd. Nu säger han precis tvärt om. Han inser inte att KD:s ursprungsförlag som vi arbetar vidare på måste först utredas mot socialtjänstlagen. Därför hamnar man i detta förslag på den lägsta nivån av biståndsbedömning – hemtjänst. Nu tycker han det är konstigt också. Först vill han ha biståndsbedömning och sen vill han inte ha den.

Att det ska vara så svårt för Kalle att vänta lite så ska han få se att vårt förslag kommer att bli fullständigt vad det lider. För nu är också övriga i Alliansen med på tåget. Men det är tungt för Kalle som är Socialdemokrat att inse att Kristdemokraterna påverkar äldrevården så Sverige har prisats som det bästa land att åldras i.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Det är fortfarande så, att man inte KAN få plats i säskilt boende utan biståndsbedömning. Men det betyder inte att inte kommunen, om den hade obegränsat antal platser i sådant boende, inte FÅR ge plats till någon utan biståndsbedömning. Det löjliga i Alliansens överenskommelse är nu att man beslutat ge kommunerna den rätt som de redan har. Varför inte erkänna, att man här har tänkt helt fel, i stället för att undvika just den punkten i min kritik?

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Det är på intet sätt tänkt fel. Hinner inte utvecka det nu eftersom jag måste till Lycksele. Men självklart är det nu liggande förslaget ett ytterligare ansvarsområde för kommunsverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>