Familjens röst!

Ännu en seger för Kristdemokratisk politik. Folkpartiet fick inte igenom sin tredje pappamånad i Alliansförhandlingen utan det är fortfarande bara två månader som inte familjen själv kan bestämma över.

Som bekant så belastas vi Kristdemokrater med att vi vill mamma ska vara hemma med barnen. Men det är helt fel. Vi vill att föräldrar själv ska bestämma vem som ska vara hemma. I ena familjen passar det att pappa är hemma medan i andra fall så är det mamman som kan vara hemma. Detta ska inte några klåfingriga politiker peta i och bestämma.

Helt klart är att när man är bemyndigad att bli föräldrar ska man också kunna bestämma vem som ska ta hand om mitt barn. Allt annat är både ologiskt och dumt. Vi ser världen från barnens horisont. Därför köper vi inte vad för nåt som helst i politiken. Vi vill familjesäkra politiken. Alltså alla beslut ska vägas mot hur det blir för familjen.

Så nu kan du lugnt rösta på något parti i Alliansen för stor valfrihet inom föräldraförsäkringen. Och allra bäst är det förstås om du röstar på Kristdemokraterna som är en tydlig röst för familjen. Dessa små nära gemenskaper som är så viktig för att vi ska må bra. Ingen talar om familjen som vi Kristdemokrater. Vi är familjens röst.

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    Hej Hans-Inge !
    Jag har grubblat länge på varur behovet att styra och kontrollera hur andra medmänniskor ska leva sina liv härstammar ?
    Varför är det så vanligt att det alltid ska kliva fram människor som tycker sig veta bäst ?
    Så mycket intressantare liver blir när man lyssnar och suger i sig andras argumentation och berättelser utur sina vardagsbeslut !
    När politiker ger sig på att försöka styra hur andra ska välja sina liv, så är min analys att det beror mest på att det saknas genomgripande visioner om hur mångfalden kan utvecklas runt omkring istället för under en själv.
    Kontrollfreaken är direkt olämpliga att inneha förtroendeuppdrag.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo så långt är vi överens. Politiken ska ha sina gränser. Där är vi för dåliga att markera. Men vi säger ju ofta till när det gäller familjen. Så det borde nog många känna till.

  2. johan Söderling

    Först när medborgarna känner trygghet i att samhället finns om olyckan är framme ger vi individerna den frihet som utvecklar samhället.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Men hur länge ska man få vänta innan man får känna trygghet i en socialdemokratisk ledd kommun?

      • Gerd

        På text TV (i går) kunde vi läsa om en kvinnlig topp politiker (kristdemokrat) i Blekinge som stulit plånboken av en 77 årig dam. I Skåne har folkpartiet en dömd pedofil på sina listor. På tal om trygghet, hur tror du att de som drabbats av ovanstående brott??

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Ja det är bedrövligt. Finner inte ord för att man som politiker agerar på detta sätt. Du glömde viss ta med de två man också hänvisat till inom SD. Kanske det var avsiktligt. Det finns inget försvar för sånt agerande oavsett vilket pari man kommer i från. Dom ska avsätta OMG.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.