Vännäs kan bättre!

Vi behöver byta ut den trötta ledningen vi har i Vännäs. Dom har suttit för länge och orkar inte komma med nya tankar och idéer. Man sitter fast i låsta ideologier och vågar inte vända på alla stenar för att klara verksamheterna och komma till en budget i balans.

Man skyller på regeringen och ljuger med siffror. Senast på debatten i Vännäs så hade Johan Söderling helt andra siffror av stadsbidragen än det som verkligen är aktuellt. Plockar vissa år o modererar siffror. Allt för att skylla på andra för att slippa ta eget ansvar.

Sen skyller han på mej och andra i oppositionen att vi inte kommer med nåt nytt. Men det är faktiskt Johan Söderling och hans Vänsterkompisar som tagit på sig att regera Vännäs och det har man gjort med en som vi nu ser raserad ekonomi. Siffrorna som Johan Söderling presenterade har jag bett att få men det lyser med sin frånvaro.

Jag har via Riksdagens utredningstjänst räknat på dels vad vi fått och vad som kommer hända med en socialdemokratisk regerings ”lovordade” budget. Blir betydligt sämre för Vännäs kommun. Så inte ska majoriteten skylla ifrån sig inte.

Ta hellre som en karl på dig ansvaret Johan Söderling och är det så att du sköter dej bra så kan du till o med få hjälp av oppositionen att räta upp era misstag som vi alltid har gjort i Vännäs de senaste 20 åren som jag varit med i alla fall. Vi har haft ett bra samarbete i vår kommun. Raserar du det kommer du inte få någon hjälp. För Löfwen kommer hur som helt inte hjälpa dej.

Skriver i dag på insändarsidan i VK hur det verkligen ser ut:

Byt ledning i Vännäs för en bättre utveckling.

Vännäs kommun har bra förutsättningar. Men allt svärtas ner av den dåligt skötta ekonomin. Sittande majoriteten S o V skyller på Alliansregeringen o ny regering sägs lösa allt. Det är lätt att skylla egna misstag på andra. Jag har låtit Riksdagens Utredningstjänst räkna på den budget som lagts från såväl Alliansen som Socialdemokraterna.

2006-2013 ökade skatteintäkterna till Vännäs med drygt 11 %, utjämningen och andra bidrag med 22,5 %. Vännäs har ökat budgetomslutningen med 61 friska miljoner – allt rensat från inflation. Socialdemokraterna har i sin budgetmotion aviserat en höjning av de allmänna bidragen till kommunsektorn med 260 miljoner, utöver regeringens förslag.

Detta innebär för Vännäs del ca 258 tusen kronor. Enligt RUT uppskattas kostnaden för kommunsektorn enbart till följd av förslaget om höjda arbetsgivaravgifter till knappt 3 miljarder. För Vännäs kommun innebär det en extra kostnad på 4 418 019 kr och motsvarar 14 tjänster. För att inte tala om det privata näringslivet i vår kommun som får betala 8 544 448 kr ytterligare.

Inte behöver man vara särskilt slug för att inse att med en Socialdemokratisk regering blir det betydligt sämre för Vännäs. Mitt recept för bättre ekonomi: Byt ledning i Vännäs och behåll sittande regering.

Se till att Vännäs kan ta vara på sina förutsättningar. Lägg din röst på Kristdemokraterna för en trygg och säker ekonomi så vi slipper skuldsätta våra barn o barnbarn.

Hans-Inge Smetana

Ekonom (KD)

Så nu har du som väljare makten i dina händer. Mer av bidrag, budgetunderskott och problem eller så finns det möjlighet att byta ut den trötta majoriteten. Du ser vad jag tycker du bör göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.