Ditt val!

Så är valdagen inne. Denna dag har jag som ombudsman och valledare i Västerbotten föreberett sedan i fjol sommar då material började beställas, listor föreslås, beslutas och färdigställa etc. Ja nomineringsarbetet var igång redan långt innan dess med ett provval året innan.

Mellan detta har vi också haft ett EP-val. Så det har varit ett o annat att ta i detta sk ”supervalår”. Men nu är det du som styr vad som ska ske. Det är du som äger agendan hädanefter. Men jag vill förklara hur jag ser på alternativen.

Riksplanet. Här har vi som jag ser det två huvudinriktningar. Å ena sidan finns en Allians på fyra partier som regerat ihop i 8 år under den största finanskris i mannaminne och ändå så är regeringar i Europa avundsjuk på vår finansminister att det gått så bra. Finns självklart mer att göra inom många områden och detta vill de fortsätta göra tillsammans i ett sk Sverigebygge, och har tillsammans sett till att det kommit till 340 000 jobb. Mot dessa står en fullständigt oenad opposition men allehanda olika förslag och är egentligen bara överens om en sak och de tycker att den sittande regeringen ska bytas ut. Annars strider de sinsemellan för en vill förbjuda mest alla företag medan de andra har en svetsare som själv har ha en del goda tankar om ev, samarbeten men det blir ogörligt när han ska ha med sig sina kompisar. Han vill regera med en men har frierier från två. Sen vill man ändra från jobb till bidrag.

Landsting. Här har vi egentligen också två alternativ. 4 partier vill att hela länet ska få samma möjlighet till vård. Få behålla valfrihet med hälsovalet och se över de skenande kostnaderna utan att per automatik höja skatten. På andra sidan står två partier som hela tiden klagar på att de få för lite pengar att slösa bort. Och sen finns det ett parti som bara lämnade när det blev för tungt och nu tror sig vara den som vill ge allt o lite till åt alla men också förbjuda det mesta hur det nu ska gå ihop.

Vännäs Kommun. Här har vi en majoritet som suttit för länge och trött blickar över horisonten för att få hjälp med medel från ovan. Men guden Löfven lovar bara mer till alla men i själv verket blir det dyrare för Vännäs kommun med Löfven som statsminister. Och när man inser att Löfven har lurat dem så lurar man invånarna att tömma börsen ytterligare. Mot detta finns det partier som anser att skattehöjning inte är lösningen på alla problem och att vi måste ta ihop med ekonomin och vända på alla stenar och hjälpas åt att bygga ett Vännäs för framtiden.

Så nu är valet ditt och behöver jag säga att om du lägger din röst på Kristdemokraterna rakt igenom i vårt län så kommer du inte bli besviken. Men huvudsaken du håller dej på rätt sida rågången bidrag – jobb, praktik – riktiga jobb, straffbeskatta företagen – hjälpa små företag att anställa, etc kan göra listan lång men slutar där för denna gång. Frågan lär nog osökt dyka upp igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.