SSU bryter mot lagar o principer!

I Vännäs är det numera vilda western även på valdagen. Utanför vallokalen står SSU och delar material.

Har fått samtal av människor som nästan inte får komma in i vallokalen för att man ska få så goda råd vem man ska rösta på. Blir följd in till lokalen med goda råd. Så nu har majoritetspartiet brutit en god tradition att om man står vid vallokalen så ska man dela valsedlar och inget annat.

Sen om man kampanjar runt på orten är en helt annan sak. Det är förvisso sant att vi inte har en överenskommelse i partierna i Vännäs detta år men den tradition vi alltid haft ligger kvar.

Det har också på vissa dörrar i vallokalen tejpats fast affischer för samma ungdomsförbund. Och det anser jag vara helt fel.

Jag har också bevis på att det sker något som är rent fel gentemot våra vallagar. När jag kommer till en av vallokalerna ligger det SSU material som uppmanar att man ska rösta på Jonathan Brinkeback alldeles invid valsedlarna inne i vallokalen. Ett A5 som får anses som ett personvalsmaterial. Har inga problem att man kör personvalskampanj men inte här.

Jag pekade på den till en av valförrättarna som snabbt tog bort den. Valförrättarna vidimerade att man plockat bort material flera ggr som har legat vid valsedlarna.

Har varit i kontakt med vårt kommunalråd Johan Söderling som menar liksom jag att det är rent fel att det ligger valmaterial i vallokalen men ursäktar sig med att det är ungdomarna och de är så ivriga. Men det är faktiskt hans och hans partisters egen uppgift att berätta för ungdomarna vad som gäller och hur man ska bete sig i samband med val.

Hade det varit våra ungdomsförbundare så hade jag med allvar sagt till dem att gå hem och inte kampanja i dag alternativt absolut enbart ha valsedlar och inget annat. Men när både valpanik och vilda western råder så gör man tydligen precis vad som helst från majoritetspartiet.

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Hej
      Har också kommenterat det du skriver i en kommentar på din blogg. Du gör det inte enklare för dej att påstå att jag ljuger vilket är barrockt när jag sett det med egna ögon och det har ringt mig folk som talar om för mig det jag skriver. Annars hade jag väl inte gett mig på dej och ringt till Johan Söderling etc. Kampanja för du göra hur du vill eftersom vi inte har valfrid i vår kommun detta val och jag förstår också varför vi inte har det detta val. Men det är itne OK att stoppa folk in till vallokalen och absolut inte OK att lägga valmaterial vid valsedlarna. Johan jag har varit med alldeles för mångna val för att göra några usla valspel som du skriver och ge mig på dej om det inte ligger fakta bakom det tror jag du förstår om du tänker till ett varv till. Så säg bara att det blev fel så går vi vidare och jag får förtroende för dej.

  1. Bergis

    Hans Inge! Sverigedemokraterna har växtvärk och behöver erfarna politiker som du. Kan du tänka dig gå över till SD och bygga Sverige starkt igen?

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Här blir svaret NEJ. Har aldrig haft skinnpaj och rakat hår så jag passar nog inte in. Sen har jag en syn på allas unika värde, alltså inte bara lika värde utan unika värde. Den synen passar inte heller i SD. Jag har nog inget som gör mig till lämplig kandidat för SD förutom erfarenheten av snart 25 års politisk gärning men det vill jag inte kasta bort för att avsluta den hos SD. Så svaret är ett ABSOLUT NEJ!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.