Bättre ton!

Jag har haft som avsikt sedan jag började blogga för nu rätt många år sen att det ska vara en öppenhet mot all som vill diskutera och har haft ambitionen att släppa igenom alla kommentarer.

Men nu har jag ett antal kommentarer som jag inte publicerat den senaste tiden. Orsaken är att de är rent kränkande. Inte alltid mot mig utan även mot andra personer. En del kommentarer är av sådan dignitet att man nog borde rättsligt pröva om de inte faller under allmänt åtal som t ex förtal eller hot.

Man kan tycka väldigt mycket om olika personer vad man säger och tycker. Och det har man rätt till i ett fritt land som Sverige. Det ska vi vara stolta över. Men när man kallar personer för okvädesord, idiot etc då tycker jag man gått för långt.

Det är liksom så enkelt att sitta bakom sin dataskärm och jaga upp sig för nåt man läser, och skriva nån kommentar som man tror är och blir anonymt. Men så är inte fallet. Det finns spårningsmöjlighet med IP adresser etc.

Så det är inte av feghet jag inte lägger ut sådana kommentarerna om du tror det, du som känner dej träffad. Ni som läser mina kommentarer ser att jag släpper igenom väldigt många med kritiska inlägg för det är också bra i debatten.

Men det ska vara i en saklig ton och på ett konstruktivt sätt. Då tillförs debatten något. Annars blir det inte publicerat. Så om du inte hittar dina kommentarer så har du här orsaken och hur jag tycker du ska förändra ditt skrivande i en bättre ton för att få vara med.

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Erik

    Ni politiker har ju förmånen att via VKs blogg kasta första stenen. Tyvärr är det alltför många av dina kollegor, oavsett politisk form och färg så säga, som inte publicerar kommentarer trots att de är ”rumsrena” men dock skrivna med vass ”penna” och många gånger stick i stäv med era åsikter. Hur kul är det? Här lägger man ner tid på att få ett levande debattforum och så väljer ni att inte publicera. Jag kräver inte att ni ska svara. Men publicera för skjutsningen! Den politiker som jag tror är bäst är Edward Riedl. Han verka släppa igenom det mesta trots att han får mycket skit.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jag publicerar alla som har en bra ton men som självklart är kritisk. Men jag svarar också på alla som jag publicerar. Det tycker jag är en hövlighetssak. Så några rumsrena har jag itne kastat och jag gillar vassa pennor, så fler sakliga vassa pennor!

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Bra skrivet! Ja vi rår inte över rubriksättningen och vinklingen. Men dessa två kan helt förvränga bilden. Sen har man inte ens nämnt Hägglund och om jag inte minns fel så låg han på en fortsatt hög och stabil nivå. Så det som står i tidningen är inte alltid sant!

  2. Göran Jonzon

    Bra att du sätter ned foten !
    Vi har haft en hoper osaliga nättroll som gormat under faölsk flagg eller i skydd an anonymitet även här i Vilhelmina. Men tonen är idag mycket mer respektabel och ibland snudd på hövitsk i vår del av det sociala nätet. Etikettklistrande, tillmälen och okvädesord förekommer fortfarande ibland, men numera nästan aldrig i kommentarerna som lämnats på mib egen blogg.
    Jag tror det kan ha påverkats av att jag gjort precis så som du beskriver här, med avsedd verkan.
    Om var och en refuserar kommentarer som faller utanför ramen och där författaren inte törs stå för skriften med sitt dopnamn, då blir det ju bortkastad energi att kraftsa ned ordspyorna !
    Bra agerat.
    MVH
    Göran Jonzon / Vilhelmina

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Ja man blir trött på dumheter. Vassa kommentarer som är kritiska är stimulerande men inte dumheter som skrivs av vuxet folk. Tycker det är pinsamt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.