Organisera mera!

Från guldstaden igår är jag nu på väg till stora staden. Sitter i Norwegians läderfåtöljer på några tusen meters höjd och surfar.

Igår hade vi en intressant dag i barn o ungas tecken i Skellefteå. Vi fick presenterat för oss hur det ser ut i Västerbotten för våra barn och unga inom ett antal mätområden utifrån den nya rapporten 2015. Du kan läsa rapporten här.

Och klart är att vi har lite att jobba med. Länsgrupp barn och unga har jobbat och samordnat insatser i dagsläget. Men mer behöver samordnas. Vi vet att det inte funkar på BUP och sen finns det också andra problem vi kan se. Vi kommer också att få siffror kommunvis och det blir intressant vad vi ska jobba konkret med framöver inom detta område i varje kommun i länet. Våra barn o unga är vår framtid och här ska inga resurser stoppas för att de ska få bästa möjliga förutsättningar i starten av livet.

Vi hann också ha ett nämndsmöte i landstinget primär och folkhälso nämnd innan vi lämnade guldstaden. Idag ser jag fram emot en spännande dag med många möten. Vi ska planera det förestående rikstinget och träffa partiledningen.

Vi ska också ha ett seminarium i riksdagshuset hur man ska bygga organisationer. För en organisationssnubbe som jag blir det nog intressant. Att det ska vara så roligt och strukturera upp rutiner och organisation. Nåt jag drivs av, att liksom få ordning o reda. Och har man ordning o reda i en organisation så alla vet vem som gör vad så har man en väldig hävstångseffekt till goda resultat.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.