Storebror eller FRA?

Man brukar tala om att storebror ser dej och för en tid sedan målades bilden upp av att FRA kommer luska i våra privatliv så att all vår integritet försvinner. På senare tid har man börjat tala om det kontantlösa samhället och vilka problem det ställer till för boende i glesbygden.

Om det kan man skriva spaltmeter om. Det jag nu tänkte på är de spår vi lämnar efter oss när vi handlar och betalar med kort.

Sug på denna: Var i en teknikbutik för en tid sedan. Som prylgalen händer det allt för ofta (enligt frun). Förnyade en teknisk apparat och köpte tre kringliggande produkter. Väl hemkommen och varorna uppackade och installerade får jag ett mejl. Hur tycker du om de produkter du har köpt?…står det och så är det en bild på alla 4 produkterna.

Och man kan fråga sig hur dessa produkters köp kopplas samman med min mejladress? Betalade dem med kort och nämnde överhuvudtaget inte min mejladress i sammanhanget. Mitt kort är nytt så har inte handlat med det tidigare på nämnda butik och har inte gett kortföretaget möjlighet att skicka mina uppgifter till samarbetspartners.

Att man blir registrerad vad man köper är inte så kontigt och får sedan erbjudanden utifrån vad man brukar handla. Ica är duktig på att göra så. Men då är det kopplat till kortet och man tidigare lämnat adress eller mejladress till kortföretaget.

Men hur i all världen vet en butik som jag handlar på med kortet för första gången vilken mejladress jag har och skickar mig ett mejl på de produkter jag köpt. Är det FRA?

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.