Medborgarhuset blir badhus!

I går på Arbetsutskottet beslutades det i ett antal ärenden. Vårt kommunalråd var inte närvarande så v ordf. Ulf Eriksson fick träda in. Och en kort stund fick jag också träda in som ordförande i egenskap av ålderspresident.

Många bra diskussioner hade vi och inte minst diskuterade vi hur vi ska minska våra kostnader. Ett av de mest intressanta föreslagen är att vi fr o m den 1 augusti så kommer Vännäs kommun köpa stor del av sin administration av Umeå kommun. Det är inte klart om det också gäller kommunalrådstjänsten som man nu ser över.

Vi passade också på att diskutera den saken när inte kommunalrådet var närvarande. Och huruvida köpet av kommunalråd blir aktuellt beror på vad repskapet (S i Vännäs) säger i frågan. Sen är det inte säkert att Hans Lindberg hinner vara kommunalråd även i Vännäs. Man utreder nu hans arbetssituation om det är möjligt. Och den utredningen kommer att vara klar just efter påsk.

Om det är så inte Hans hinner finns förslaget att Lennart Holmlund tar hand om Vännäs. Men då vill han ha nån som sköter hans katt under tiden och den kostnaden ska i så fall Vännäs kommun betala. Nu säger kommunallagen att man inte får ha enskilt gynnande så vi kollar nu med SKL om vi klarar kommunallagens krav om vi tillsätter en skötare av Holmlunds katt under tiden han är kommunalråd i kommunen.

Så nu återstår frågan vad vi ska göra av medborgarhuset. Eftersom detta redan kommer ske i höst (om allt nu går som vi tänkt) så måste det till en snabb lösning för Umeå kommun är inte intresserad att betala internhyran för medborgarhuset. Vi som länge drivit badhusfrågan i vår kommun tycker vi ska göra om hela ”medis” till ett badhus. Men kommunens servrar ligger nere i husets källare och ett ev vattenläckage skulle inte göra servrarna i gott skick.

Sedan har vi ju även digitaliserat biografen och känns lite konstigt att bara plocka bort den och lägga badbassäng över hela rummet. Blir det badhus av ”medis” så är förslaget att bion flyttar till gamla biblioteket när biblioteket flyttar till de nybyggda lokalerna i skolan. Detta kan inte göras innan byggnaden är klar så som det nu verkar kommer vi stå utan biograf ett tag om den inte ska flytta in i gamla matsalen på Hammarskolan under tiden. Den lokalen är dock i minsta laget för att rymma biobesökarna.

Så det händer saker i vår kommun, rapporterar mer i saken längre fram.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Thomas Svärson

    Härligt April-skämt H-I!

    Om det nu mot förmodan skulle bli så att majoriteten i er ”fattig-kommun” tog sitt förnuft till fånga och började spara på utgifterna, då kan jag när det gäller katten tipsa om Gyttorp Magnum eller Gyttorp Röda. Där sparar ni utgifter… 🙂

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Det är inte säkert att Holmlund blir aktuell så då slipepr vi också katten…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.