Våren mer än vårproppen – tur det!

När vår finansminister Magdalena Andersson ska presentera vårbudgeten så börjar hon så här: Nu genomför vi våra vallöften…..

Är det någon som tror på henne när hon säger så? Är det nån som får förtroende att fortsätta lyssna på vad hon vill säga? Jo nog lyssnar man, men ännu mer kritiskt. Det är ju faktiskt så att nuvarande regering valt att utföra fler löftesbrott än någon regering gjort inom känd tid i vårt land och dessutom på kortast möjliga tid. Regeringen Persson hade betydligt bättre stadga även om jag inte gillade många av deras reformer.

Det blir dyrare att anställa, mer skatt ska betalas, minskat rotavdrag, företagen läggs på ytterligare kostnader och nya ifrågasättanden. Så regeringen har verkligen visat sitt rätta ansikte. Lägg till att man tycker överskottsmålet är onödigt och diskuterar att hjälpa andra länder är visst onödigt med minskning av biståndet.

Så mer bidrag, svartjobb och svårare att få riktiga jobb är kontentan av vårproppen. Visserligen ser vi att regeringen pratar om praktikplatser. Men det är riktiga jobb som våra ungdomar vill ha.

Undersökningar visar att folkets förtroende för att regeringens politik ökar jobben har minskat. Inte så kontigt. Bara 9 % av Svenska folket tror att regeringens politik ger fler jobb.

Tur att våren innebär mer än vårproppen. Annars finns risk att folk varit mer deppiga än vi nu är i vårt nermonterade Sverige. Vi går mot våren med den växtlighet som ska ta fart och man ser fram emot sommarens aktivteter. Tur är väl det!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.