Talets början är klart!

Bilden här ovan talar sitt tydliga språk. Förtroendet för regeringens största parti är som ni ser anmärkningsvärt lågt. Och man kan undra vad som kommer att sägas under alla röda fanor idag.

Såg igår på Twitter att regeringen sökte talskrivare. Och det är ju inte ovanligt att man gör arbetsprov. Så jag försöker mig på inledningen på ett tal till dej statsminister Löfven idag på 1 maj 2015.

Vi bor i ett land där vi har alla förutsättningar. Vi har låga räntor, men vi har lite för hög arbetslöshet. Självklart beror det på den förra regeringen. Egentligen beror alla saker som jag inte gillar på dem. Och mest brukar Magdalena Andersson säga att det är Anders Borgs fel.

Men jag ska se till att vi har Europas lägsta arbetslöshet och vi är på god väg. Vi ska göra det dyrare för företagen att anställa. Det tror vi är rätt väg. Vi har många unga som är arbetslösa och då är det viktigt att vi klämmer till här ordentligt. Vi ska se till att ta bort rabatten som finns att anställa unga så det blir dyrare att anställa dem.

Vi har i valet lovat en 90 dagars garanti för unga. Alltså det ska bara ta 90 dagar innan en ungdom ska få jobb. Detta löfte skjuter vi fram och möjligen tidigast 2018 kan det införas. Det gör vi eftersom vi har förstått att det var en viktig orsak varför vi vann valet och då tänkte vi prova samma sak igen för att även vinna nästa val.

Så arbetslösheten är på väg att bli Europas lägsta, vi är en regering som håller vad vi lovar. Vi har på några få månader också ändrat oss att strama åt reformer som vi sa i valet att vi inte skulle röra. Som t ex RUT o ROT som vi tycker är oviktiga reformer. Det gör vi för att visa oss handlingskraftiga och återigen strama åt för företagen.

Jag har i mitt tidigare jobb arbetet med företag. Men många av mina kamrater i regeringen och inte minst mina vänner inom vårt stöd part Vänstern har för mig berättat att det inte är så viktigt att i ett samhälle ha företag. Många inom Vänstern säger att vi klarar oss med offentlig sektor.

Och det är mot bakgrund av detta vi stramar och stramar vad vi kan för att det ska bli dyrare att anställa och vi kommer också framöver se till att ytterligare försvåra för landets företag, eftersom Jonas Sjöstedt har sagt att vi ska göra det.

Magdalena Andersson vår förnämliga finansminister har sagt till mig att det inte gör så mycket om vi ändrar oss. Ett löfte är ett löfte tills man sagt det och sedan kan man ändra det som man vill. Jag har försökt praktisera det. Och märkligt nog har jag sett att det funkar. Ja en o annan har sagt till mig att det är lite konstigt. Men jag tror vi inom regeringen håller på sätta en ny trend och det har vi bestämt oss för att ha som en paroll inför varje regeringssammanträde på torsdagarna.

Vi brukar säga åt varan ungefär så här: Lova gärna, bara du tror folket tror att du ska hålla det, sen är det fritt att ändras. Sedan vi införde den slogan så har det funkat ganska bra att komma överens på våra regeringssammanträden. Det var också denna paroll som vi tror hjälpte oss när vi kom i knipa med Saudiarabien och övriga arabvärlden. Blev ju lite jobbigt för Margot Wallström där ett tag. Men nu tror jag att vi har löst problemet tills vi får andra länder att köpa vår nya paroll………osv….

Detta arbetsprov är som ni ser bara inledning till att långt tal. Nå Statsminister Löfven. Får jag jobbet?

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Leif

    Sverige behöver inte KD, det vet nog alla nu när er sanna färg börjar komma fram. Flytta till USA istället, låt oss slippa gud!

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Vilket svar på en blogg som jag lyfter fram ett antal problem som regeringen ställt till med. Men det är så sant som det är sagt när man inte har argument så blir tonen lägre och lägre. Tonläget förråder också att du inte vet vad du talar om. Kd är ingen trosrörelse utan ett politiskt parti. Det är skillnad. Det finns troende i alla partier. Sen vet jag inte vad du talar om för färg. Fundera hellre på vad den röda färgen har tidigare ställt till med och nu alltmer ställer till i vårt samhälle.

  2. Thomas Svärson

    Väljarstödets siffror avspeglades tydligt runt om i landet ser jag nu i medias bevakning av 1/5. Väldigt vad skralt med anhängare det var ute i år! 🙂

    Fast en hel del ”Vattenmeloner” var det ute idag av plakatens texter att döma. Ja, alltså, de som är gröna utanpå, fast helt röda inuti…

    Man längtar redan stort mot nästa riksdagsval så vi slipper rörans alla utspel igen!

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jo att det skulle bli så hemskt rörigt i vårt land trodde väl ingen. Och tänk vad besviken dom ska vara som röstat på nu sittande regering. För oavsett ideologi så är ju detta katastrof.

  3. Ingegerd

    Det var med ett leende jag läste din blogg i dag. Efter att i går, ha lyssnat på S+V, 1:a maj-tal, så stämmer det nästan till punkt och pricka, det du trodde att talen skulle innehålla. Det var så bra det du skrev. Håller med till 100%.
    ” Men du måste ju förstå, att ladorna var ju tomma, när alliansen överlämnade rodret.” (ironi)
    Jag tycker att ladorna kan inte vara tomma, när regeringen spenderar så oerhörda summor till alla katastrofer o krig och i många övriga sammanhang. Naturligtvis behjärtansvärt. Men det verkar inte finnas begränsningar. Nu ska vi dessutom med varm hand se till att tiggarna på våra gator också ska inplanteras i vårt samhälle. Rumänien är ett rikt land och därför tycker jag att det är en skam för det landet att skicka människor till bla Sverige, för att överhuvudtaget kunna existera. Hjälpen vi ska ge, tycker jag ska ske i tiggarnas hemland.
    Det är med både intresse och bävan man ser fram mot regeringens handhavande av vårt land.
    Utlovat: pensionen ska höjas, skatter ska höjas mm. I slutändan blir det ingen höjning av pensionen, då även skatten ska höjas. Allt annat höjs med jämna mellanrum. Så vi blir många fattigpensionärer i framtiden.
    Tack, Hans-Inge för alla trevliga och relevanta inlägg. Jag brukar läsa dem med eftertryck.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Kul att du gillar mina funderingar. Jo det var färre som vågade sig ut på gatorna detta första maj. Och det är ju inte så kontigt. Hade jag varit socialdemokrat hade jag suttit hemma vid köksbordet och skämts över situationen. Det är kanske därför det var färre på gatorna.
      Det du skriver om Rumäninen är också intressant. Det är inte värdigt att dessa människor ska tigga när landet ändå inte är ”lusfattigt”. Dessutom har EU avsatt pengar till ändamålet men med krav på att Rumäninen också tillför medel. Men det gör man inte. Så det är inte en pengafråga i steg ett utan landet försmår att ta hand om en del av sina invånare vilket är ytterst beklagligt och anmärkningsvärt. En minister från Rumänien var hit för ett tag sedan och lovade ta med sig frågan hem. Men inte är det nån verkstad i frågan från landets sida inte. Deras tanke är nog att så länge andra länder hjälper till så behöver inte vi ta tag i frågan. Ovärdig syn på sina medborgare.
      Ja visst bävar man över hur landet styrs och vad som händer med vår ekonomi med denna regering vid makten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.