Om bara några timmar…..

Summering om några timmar, alltså vid årsskiftet händer det ett antal saker med vår ekonomi i landet. 

Nu är det alltså bara några timmar tills regeringen höjer bränsleskatten med 3,8 miljarder, omyndigförklarar föräldrars valfrihet med vem som ska sköta barnen och i övrigt ser till att skatter på flera miljarder drabbar oss.

Förvisso sänker man pensionärskatten vilket är bra o riktigt men så finurligt Magdalena Andersson tänk att hon tar igen det på att maxtakan för de som behöver vård kommer att höjas. Alltså blir det dyrast för den som redan har minst att röra sig med.

I dagens svåra situation med flyktinger och EU-emigranter etc så gör Sveriges civilsamhälle och ideella föreningar ett otroligt bra och lovvärt arbete. Som tack för detta så är det bara några timmar till regeringen plockar bort avdragsmöjligheten för gåvor till just dessa organisationer som gör ett så gott arbete och behöver medel till det. Regeringens tack kommer alltså redan vid årsskiftet, så organisationerna befarar betydligt lägre summor gåvor.

Sen ska också företagen få en nyårskaramell. Regeringen minskar möjligheten för att göra ROT avdrag vid reparationer. Och bara för att det inom RUT sektorn är många kvinnliga företagare så ska dessa straffas ännu hårdare. Till detta så slopar man sociala rabatten för unga och inför en särskild löneskatt för äldre.

Det är också bara några timmar tills regeringen minskar ersättningen för att man jobbar. Alltså man minskar jobbskatteavdraget samt att man inte räknar upp gränsen för statlig skatt vilket innebär att Magdalena Andersson lyckas kapa åt sig ytterligare dryga miljarden.

Så här kan vi fortsätta rätt länge men tänker vi stannar här och allt detta till trots vill jag önska dej ett Gott Nytt År och hoppas att 2016 blir ett bra år för dej. För det finns värden som inte nämns ovan. Det är familj, vänner etc. som betyder så mycket mer för oss människor. De små nära gemenskaperna kallar vi det för i vår ideologi. Och detta kan inte Löfven eller Anderssson ta ifrån oss.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Jag klarar mig gott utan att följa dessa rasister och deras framfart. Är övertygad om att folk börjar förstå framöver innan valet hur man ska hantera sin röst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.